ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Porta Colau tres mesos governant amb els pressupostos pactats per CiU, PSC i ERC. El normal quan comences a governar és canviar partides pressupostàries, d'altes i baixes que no t'agraden, i iniciar la tramitació perquè a l'octubre poguessin ser vigents. D'això no han fet res de res de res."

Per al PP, el govern d’Ada Colau fa tard en els canvis del pressupost. Al parer d’Alberto Fernández Díaz, s’haurien d’haver posat en marxa quan va començar a governar perquè “poguessin ser vigents a l’octubre”. El popular ha fet aquestes valoracions abans que el govern presentés la modificació. Tot i això, ha confiat que sigui “ambiciosa i molt ben pensada”.

Fernández Díaz també ha reclamat a l’executiu municipal que creï, al més aviat possible, una comissió de seguiment del deute de la Generalitat amb l’Ajuntament. El PP ha registrat la proposta perquè es voti a la comissió d’Economia i Hisenda de la setmana vinent, i confia a aconseguir els suports necessaris per aprovar-la.

També ha plantejat que el consistori reclami els diners no retornats per la via judicial si el govern català que surti de les eleccions del 27-S no aborda l’assumpte. La Generalitat reconeix un deute comptable de 35 milions d’euros amb el consistori -als quals en sumarà 20 més per la Llei de Barris-, mentre que el govern municipal el xifra en 105 milions. Segons els càlculs del PP, però, ascendeix a 317 milions d’euros.