Barcelona donarà la benvinguda al 2018 amb un espectacle de pirotècnica, música, llum i aigua a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. La icona del xou d’aquest any és la tradició dels 12 grans de raïm que es mengen amb les campanades. Per garantir la seguretat i la neteja dels entorns de les Fonts de Montjuïc, l’Ajuntament ha previst un dispositiu especial. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra reforçaran la seva presència a la zona.

L’espectacle està dirigit per Efímer i tindrà un bloc especial dedicat a Carles Santos, pensador i músic mort a principis de desembre. Des de les 21.30 h hi haurà música i coreografies a les fonts de Montjuïc, tot i que el xou no començarà fins a les 23.30 h amb l’espectacle central de la nit de Cap d’Any, que acabarà amb el piromusical. 

Es manté el dispositiu de seguretat de l’any passat

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra reforçaran la seguretat a la zona, amb filtres de patrulles que aniran movent-se, així com també es col·locaran elements físics de protecció, que no impediran el pas dels vehicles policials o d’emergències. El dispositiu de seguretat serà el mateix que l’any passat, ja que l’alerta terrorista es manté en nivell 4 sobre 5.

S’instal·laran diversos punts on la gent podrà canviar el vidre que portin per gots de plàstic, i es col·locaran 40 lavabos químics. Després de la festa, una quarantena d’operaris treballaran per netejar la zona. Un altre equip de neteja treballarà per deixar neta la plaça de Catalunya i la Rambla a primera hora del matí.

Talls de trànsit

El públic podrà col·locar-se a la calçada central i a la vorera del costat Besòs de l’avinguda Reina Maria Cristina, mentre que l’altra vorera estarà tancada. Només es podrà accedir a la zona de celebració per la plaça d’Espanya. Fins al dia 31 de desembre a les 19 h es podran utilitzar les escales mecàniques del costat Besòs. A partir d’aquesta hora també es faran restriccions de trànsit a l’avinguda de Rius i Taulet i l’avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia a mesura que s’hi vagi acumulant públic. Des de les 17 h, però, ja es tancaran tots els accessos de vianants propers a la zona de pirotècnia.