L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat 26 balises de plàstic al carrer de Mallorca, al tram entre els carrers de Villarroel i del Comte d’Urgell, per separar el carril bus del trànsit privat. L’objectiu és evitar que els conductors envaeixin l’espai de l’autobús quan giren a la dreta per Comte d’Urgell. Per tant, els vehicles privats poden girar des del carril central i no des del carril bus.

Aquesta és una mesura puntual, però està previst que hi hagi més separadors com aquests a altres punts de la ciutat en les pròximes setmanes, segons han explicat fonts municipals a betevé. L’objectiu és prioritzar el transport públic a la calçada i també garantir-hi la seguretat.

Tot i la presència d’aquestes balises, alguns conductors de cotxe i de motocicleta encara ignoren aquests elements i continuen fent-los servir per girar o fins i tot per continuar a la dreta pel carrer de Mallorca i evitar el trànsit als carrils generals.

En aquesta mateixa zona, l’Ajuntament també treballa en la rehabilitació de les voreres. El que ja es pot veure és el resultat de les obres que s’han fet prèviament: s’han redistribuït els carrils generals de circulació, que han passat de tres a dos, i també s’ha delimitat un cordó d’aparcaments per a motocicletes al costat esquerre d’aquest tram.