Molts  conductors hi estacionen per desconeixement de la normativa, que estableix que els vehicles motoritzats de dues rodes en cap cas no es poden estacionar en grup i ocupant tota la vorera. “Tinc entès que si la vorera fa tres metres es poden aparcar les motocicletes. M’he imaginat que en un espai tan gran es podria fer un triangle de motos aparcades”, assegura un dels conductors a betevé.

Promoció pel Transport Públic denuncia que Barcelona és la ciutat europea amb més motos i demana a l’Ajuntament que prengui mesures per evitar que el nombre de vehicles de dues rodes continuï creixent. “Igual que es va frenar l’ús del cotxe amb les àrees blava i verda, s’haurien de fer complir les normes d’aparcament als motoristes”, assegura Ricard Riol. L’entitat també reclama a l’Ajuntament que delimiti l’estacionament de motocicletes a les calçades i que només en casos puntuals se senyalitzin aquestes zones a la vorera. Consideren que només així s’evitarà la invasió de l’espai públic per part de les motos i es garantirà la convivència entre aquests vehicles i els vianants.

Segons l’entitat, la situació empitjora quan hi ha actes a la Fira, tot i que l’Ajuntament assegura que, aquests dies, la Guàrdia Urbana delimita un espai especial per estacionar-hi les motos que garanteix en tot moment el pas dels vianants.