Una parada amb 12 bicicletes i cap funciona”. Així ho ha denunciat en un vídeo de l’estació de Bicing del carrer de Provença amb Roger de Flor una usuària habitual del servei. Ha explicat a betevé que es troba sovint que, tot i haver vehicles disponibles, tots tenen el pilot vermell. És a dir, les bicis estan bloquejades i no es poden fer servir. Com ella, altres usuaris s’han queixat a Twitter les darreres setmanes de situacions similars i han demanat explicacions als responsables del Bicing.

La causa, un pic de demanda de bicis elèctriques

Segons B:SM, l’empresa municipal que gestiona el Bicing, ens trobem en plena temporada alta del servei. Les bicicletes elèctriques van molt buscades i això fa que sovint no tinguin temps de càrrega suficient. Si estan per sota del 20 % es bloquegen fins que se supera aquest llindar i si arriben al 0 % s’han de recarregar manualment.

En ocasions, afegeix l’empresa, també es produeix un mal us del botó que serveix per bloquejar la bicicleta en cas que hi hagi una avaria. Asseguren que a vegades la percepció d’alguns usuaris no es correspon a les condicions objectives de l’aparell.

B:SM assegura que alguns usuaris fan mal ús del botó de reparació de les bicicletes

Ja es treballa en una solució

L’empresa assegura que ja ha posat fil a l’agulla per pal·liar aquesta situació. S’ha augmentat un torn al taller i s’ha intensificat la presència de personal als carrers per desbloquejar bicis a la mateixa estació. A més, també s’estan fent estudis tècnics de les bateries.