La portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha celebrat l’anunci de Pedro Sánchez sobre la gratuïtat dels abonaments de Rodalies i mitjana distància de Renfe a partir de l’1 de setembre i durant quatre mesos. Assegura que “el govern sempre estarà a favor de qualsevol mesura que serveixi per millorar la vida de la gent” i fer “més suportable aquesta inflació”. Tot i això, es mostra prudent i assegura que caldrà estudiar “la lletra petita” d’aquestes mesures.

“Caldrà veure en què es concreten aquestes mesures més enllà dels anuncis que acostumen a quedar sempre molt bé en seu parlamentària o al Congrés”, avisa Plaja.

“No trobaran la crítica per la crítica”

Pedro Sánchez ha anunciat la gratuïtat dels abonaments de Renfe durant el primer debat de política general, que ha començat aquest dimarts al Congrés dels Diputats. “Si la proposta de baixar preus i tarifes realment és aplicable i ajuda a la ciutadania, per part del govern català el que no trobaran és la crítica per la crítica”, afirma la portaveu.

Inicialment, el Govern havia anunciat una rebaixa del 50 % dels abonaments de transport públic estatal i del 30 % dels autonòmics i locals, que les administracions podien completar fins a arribar al 50 %. Ara, però, Sánchez amplia aquesta bonificació fins al 100 % en el cas de la xarxa de trens.

Puigneró: “És una mesura populista”

El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, també ha reaccionat a l’anunci de l’executiu espanyol. En una piulada a Twitter ha titllat la mesura de populista i ha assegurat que “situa el transport públic al límit del col·lapse econòmic i de servei”. “El que esperen els usuaris de Rodalies-Renfe és que funcioni, no que sigui gratis”, ha etzibat.