Sentit comú i respecte pel vianant. És el que les empreses de lloguer de bicicletes demanen als seus clients. Conscients que la presència de ciclistes resulta molesta en alguns carrers, sobretot després de la campanya de sensibilització i multes que la Guàrdia Urbana va portar a terme el 2012, algunes operadores van implantar canvis per millorar la convivència entre la bici i els barcelonins. ALLARD KALVERKAMP, propietari de Budget Bikes "Hicimos algunos ajustes, incluimos varias zonas en el barrio gótico y la Sagrada Familia donde los guías no pueden ir con los grupos." Els organitzadors d'aquestes rutes afirmen que hi ha alguns carrers estrets en què recomanen als seus clients que baixin de la bicicleta i caminin, però alguns turistes no fan cas de les instruccions. El cert és que l'ordenança vigent no prohibeix circular en bici per cap zona, excepte quan es produeixen aglomeracions i no es pot conservar un metre de distància entre ciclistes i vianants. La normativa vigent tampoc no limita el nombre de persones que poden circular en aquests grups, un punt que s'inclourà en el futur document. ESTER BOADA, presidenta de l'associació Bicitours "Un dels punts que abans no existia a l'ordenança és la mida dels grups per circular per Barcelona en la ruta. L'última xifra que sembla que anirà a l'ordenança és de 15 persones més el personal, guia, monitor, etcètera, que es necessiti per al grup." De moment, però, la nova ordenança de la bici només és un esborrany que encara s'ha de modificar i aprovar. L'Ajuntament diu que té la voluntat de limitar aquest tipus de rutes però, en espera de la nova regulació, la Guàrdia Urbana continuarà encarregant-se de fer complir la normativa actual.

Fa dos anys, la Guàrdia Urbana va posar en marxa una campanya per controlar aquests circuits turístics i, fins i tot, s’han arribat a posar multes. Des de llavors, les empreses de lloguer de bicicletes en rutes guiades, conscients que la presència massiva de ciclistes resulta molesta en alguns carrers, han exclòs algunes zones del Gòtic i la Sagrada Família dels recorreguts amb guia. També demanen als seus clients que, en carrers estrets, baixin de la bicicleta i caminin. Però alguns turistes no fan cas de les instruccions.

El cert és que l’ordenança vigent no prohibeix circular en bici per cap zona, excepte quan es produeixen aglomeracions i no es pot conservar un metre de distància entre ciclistes i vianants. La normativa vigent tampoc no limita el nombre de persones que poden circular en aquests grups, un punt que s’inclourà en el futur document. Segons Ester Boada, presidenta de l’associació Bicitours, “l’última xifra que sembla que anirà a l’ordenança és de 15 persones més el personal, guia, monitor, etcètera, que es necessiti per al grup”.

De moment, però, la nova ordenança de la bici només és un esborrany que encara s’ha de modificar i aprovar. L’Ajuntament diu que té la voluntat de limitar aquest tipus de rutes però, en espera de la nova regulació, la Guàrdia Urbana continuarà encarregant-se de fer complir la normativa actual.