Els únics vehicles que passaven aquest matí per les parades d'autobús eren les màquines d'asfaltar. Les obres a la plaça d'Espanya han obligat a tancar el trànsit fins i tot al transport públic i això ha desorientat alguns usuaris. "Buscava el bus 46 per anar a l'aeroport però hi ha obres aquí i he tingut dificultats per trobar l'autobús." Per accedir als autobusos els usuaris han hagut de caminar fins a les parades situades als carrers que voregen la plaça. "La sorpresa ha sido bajarse en otra parada que no teníamos que bajar porque generalmente bajamos aquí en plaza España. Bajarme allí, caminar aquí porqué el autobús tiene que dar la vuelta y tarda un montón en venir." Durant tot el matí alguns informadors de Transports Metropolitants de Barcelona explicaven on eren les parades més properes. Però per als usuaris la informació ha estat insuficient. "Ens hem trobat que està això tallat. I preguntes a la Guàrdia Urbana i no saben on s'agafa el 9. Sí, al carrer Moianès. I si no s'agafa al carrer Moianès, on anem? És clar, al menys una mica d'informació si tallen això." Les parades tornaran a estar operatives aquesta tarda quan es restableixi el trànsit.

La plaça s’ha reobert a la circulació a les 17.30 h, un cop repintada bona part de les línies de senyalització horitzontal. Només hi faltaven alguns detalls, com les fletxes d’orientació d’alguns carrils o les zones reservades de càrrega i descàrrega, que es pintaran al llarg de la tarda. Fins a les 22 h, els operaris treballaran de forma aïllada en aquests punts, però sense provocar desviacions importants del trànsit.

La rotonda de la plaça d’Espanya es va tancar ahir al trànsit de vehicles privats perquè les màquines fresadores poguessin rebaixar el paviment antic i deixar-la a punt per asfaltar de nou. A la tarda ja es va repavimentar la part més interior de l’anell. Els treballs es van aturar a partir de les 20 h. Un parell de carrils van quedar provisionalment oberts per deixar-hi passar aquesta nit tota mena de vehicles.

Durant tot el dia de dissabte, però, tot i que la plaça va romandre tancada als cotxes, sí que hi passaven els autobusos i els taxis. Avui, en canvi, s’havia d’acabar d’asfaltar la part exterior de l’anell i el transport públic tampoc no hi podia passar. Això vol dir que els autobusos han hagut de modificar el recorregut i les nombroses parades d’autobús que hi ha a la plaça d’Espanya han estat anul·lades durant tot el matí. Malgrat les indicacions en algunes altres parades i la tasca dels informadors de TMB, alguns usuaris del bus han trobat que la informació era insuficient per aconseguir trobar ràpidament el punt on trobar la parada de l’autobús més propera. Des de les 17.30 h, totes les parades tornen a estar operatives.

Les obres de renovació del paviment de la plaça d’Espanya han consistit a asfaltar una superfície de més d’11.000 metres quadrats i tenien un pressupost de 286.000 euros. La vida útil de l’asfalt que s’hi ha posat, de més qualitat que el que hi havia fins ara, és d’uns sis anys. Durant tot el cap de setmana, hi han treballat més d’un centenar d’operaris.

Aquesta actuació coincideix amb les obres de reforma del Paral·lel, que des del mes de maig estan transformant la fesomia d’aquesta avinguda, sobretot a la part oest o més propera a les Drassanes. Quan el nou Paral·lel reformat arribi fins a la plaça d’Espanya, amb carrils bici pel mig de l’avinguda, també s’implantarà un nou carril bici a la part interior de la rotonda, just al costat del carril bus que ja es va habilitar l’any passat per al pas de les línies de la nova xarxa d’autobusos. De moment, les línies que avui s’han repintat sobre el nou paviment marquen la mateixa configuració de carrils que hi havia fins ara.