Aquesta és la imatge d'aquest matí... l'estació ha estat un formiguer de maletes i viatgers marxant de la ciutat, però també de molts tornant-hi. Aquest estiu Renfe ha reforçat les connexions dels trens de llarg recorregut, la dels serveis que enllacen Catalunya amb el nord peninsular i també amb Andalusia. Aquest estiu s'han posat a la venda gairebé un milió de bitllets. "Vengo de un crucero de 8 días con toda mi familia". "Estuve 4 días en Lloret, yo vivo en Madrid y ahora estoy de vuelta. Voy a volver al trabajo normal y estoy preparado para eso". "Vinc de Marsella, hi he estat un mes sencer per estudiar francès en una acadèmia. Ara, a tornar a la rutina una mica, tornar a la universitat i a estudiar".

El retorn a casa també es nota a les carreteres i autopistes catalanes, tot i que un any més es preveu que la tornada sigui esglaonada. El Servei Català de Trànsit i els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un dispositiu amb 471 controls a les carreteres de Catalunya durant l’operació retorn, entre les 15 h de divendres i les 24 h d’aquest diumenge. Per evitar grans congestions, Trànsit habilita carrils addicionals a l’AP-7 i a la C-32.

Al migdia s’han registrat algunes aturades a l’AP7 a la Roca del Vallès i a la tarda cues a la nacional 340 al Vendrell. El retorn de vehicles a Barcelona està sent esglaonat i no hi ha hagut retencions, fins i tot s’ha notat més fluïdesa de trànsit comparat amb altres diumenges d’aquest estiu. A les 20 h continua la tranquil·litat als accessos de la ciutat exceptuant una retenció que s’ha format a la Ronda de Dalt en sentit Llobregat a l’alçada de la Meridiana.

Avui és el dia amb més passatgers a l’aeroport, amb més de 169.000 persones aterrant i enlairant en 958 vols. L’operació tornada per l’aire ja es nota al Prat des de divendres, dia en què hi va haver un miler d’arribades i sortides d’avions. “Hi ha molt moviment avui, jo vaig venir fa dos mesos a l’aeroport i hi havia la meitat de gent que avui”, explica un viatger.

A l’estació de Sants s’espera també força afluència de passatgers que opten pel tren com a mitjà per tornar a Barcelona o per marxar a casa seva utilitzant els serveis de llarga distància de Renfe. Renfe ha reforçat durant els mesos de vacances la connexió de llarg recorregut entre Catalunya amb el nord peninsular i Andalusia.

El Servei Català de Trànsit demana als conductors que utilitzaran avui les carreteres i autopistes que extremin les precaucions, que respectin els límits de velocitat i que no es distreguin amb aparells electrònics com el telèfon mòbil.