Per a aquesta família arribar al Parc de la Creueta del Coll ha estat una odissea a ple sol de mig matí. Tot i l'autobús especial que substitueix el metro de la Línia 5 entre Horta i la Vall d'Hebron durant les obres de millora, els queda encara un bon tros en uns carrers amb una orografia difícil. "Una subida de 15 minutos hasta llegar a la piscina. Claro, y si vas con dos niños es bastante complicado." La parada de l'autobús que s'ha habilitat per substituir el metro es queda a mig camí del cim del turó. Això genera confusió a alguns ciutadans que es perden o han de caminar més del que imaginaven. "Hem baixat a la parada del bus especial, que no coincideix amb la sortida del metro, que ens deixa a l'altra banda, i hem hagut de venir amb el cotxet per la pujada, bé, primer baixada, després hem preguntat i ha sigut molt poc pràctic." "El único problema que hay es que no hay combinación para la salida del Coll, en la Teixonera sí que hay salida pero en el Coll no. Entonces tienen un largo recorrido hasta llegar a arriba al Coll." Tot plegat també afecta els visitants del Parc Güell que hi intenten accedir per l'accés proper al Parc de la Creueta. Aquestes complicacions per arribar al Parc de la Creueta del Coll s'acabaran aviat. Dilluns, 31 d'agost, està previst que es restableixi el servei a tota la Línia 5 del metro.

Els autobusos especials que substitueixen el tram de metro en procés de millora, entre les parades d’Horta i la Vall d’Hebron, s’aturen lluny del Parc de la Creueta del Coll i això hi complica l’accés. Alguns usuaris del llac, molt concorregut per famílies cada estiu, han de caminar per forts pendents durant uns 20 minuts per arribar-hi.

Accedir al Parc de la Creueta del Coll, situat en una zona complicada orogràficament, pot ser relativament senzill i accessible durant tot l’any mitjançant el transport públic. La parada del Coll-la Teixonera de la Línia 5 de metro és la més propera. Hi ha dues sortides: la del Coll, a tocar de les instal·lacions, i la de la Teixonera, situada turó abaix. Amb les obres de millora del tram entre Horta i la Vall d’Hebron, la situació, ara, s’ha complicat.

S’hi ha habilitat un servei especial d’autobusos que s’atura a cadascuna de les estacions de metro que provisionalment no estan operatives. En el cas de l’estació del Coll-la Teixonera la parada de bus que la substitueix queda a mig camí entre les dues sortides. Aquest punt intermedi obliga els ciutadans a pujar forts pendents durant uns 20 minuts per arribar finalment al Parc de la Creueta del Coll i poder-se remullar al llac. Alguns usuaris denuncien que la manca d’informació desortienta molts visitants. Està previst que les obres de millora acabin el 30 d’agost.