Aquest mostrador serveix per orientar els congressistes que ja han arribat a Barcelona. Segons les previsions, 23.000 persones aterraran aquests dies a l'aeroport de Barcelona-el Prat, un 15% més que l'any passat. "Nuestro interés es básicamente ponernos al día, ver las novedades del mundo de la tecnología móvil." "Intentaré veure tantes coses com pugui i especialment intercanviar informació." "Busquem noves empreses, noves relacions i nous negocis." A més dels qui vénen en vols regulars, també hi ha programats 150 vols privats el doble que en una setmana normal. Tots aquests passatgers es desplaçaran a partir de demà a la Fira de Montjuïc. Una zona per on l'Ajuntament preveu que es farà difícil circular. Per això, per evitar les congestions, pot haver-hi desviaments puntuals. La mobilitat, però, està encara pendent de la possible vaga d'autobusos. "Hem rebut un e-mail del MWC, esperem que no afecti l'esdeveniment." ADOLFO, taxista "Si hay huelgas y tal me imagino que se trabajará mejor que durante toda la semana." CARLES REYNER, intendent de la Guàrdia Urbana "Dispositiu a la plaça d'Espanya, Montjuïc i voltants per garantir la fluïdesa del trànsit. Estarem pendents dels busos i ajustarem el servei a les necessitats del moment.. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra també tindran efectius al centre de la ciutat. L'objectiu és augmentar la seguretat a les principals zones d'oci.

Les dades

Entre les empreses participants al congrés n’hi ha de 45 de catalanes i 83 d’espanyoles. En una ocasió com aquesta, la mobilitat és clau. De fet, l’Ajuntament ha activat un dispositiu de mobilitat especial en què aconsella evitar les zones properes a la plaça d’Espanya i Montjuïc. A més de l’impacte econòmic es preveu un gran impacte mediàtic per situar Barcelona com la capital de les novetats en telefonia mòbil. Una dada a tenir en compte: hi haurà 3.000 periodistes acreditats.

L’aeroport del Prat preveu 150 operacions d’aviació privada durant el Mobile World Congress i es calcula que el nombre de passatgers regulars augmenti un 24%, respecte a una setmana habitual. A més, s’augmentaran els serveis de facturació i els controls de seguretat, es reforçarà el servei de taxis i s’habilitarà una zona d’aparcament per a vehicles de luxe.