Un incendi a l’L4 del metro de Barcelona ha obligat a suspendre el servei entre les estacions de Maragall i Passeig de Gràcia, per presència de fum a les instal·lacions. El foc s’ha declarat en un pou de ventilació a l’altura de la ronda del Guinardó, 78, al costat de l’estació de metro d’Alfons X, que ha hagut de ser desallotjada. En aquest punt també ha calgut retirar motos i tancar un bar.

Segons testimonis, les flames emergien amb virulència de la sortida de fums. L’incendi ha començat a les 11:40 h i el servei no s’ha pogut restablir fins dues hores més tard, a les 13:45 h. A les tasques d’extinció hi han participat set dotacions de bombers, mentre la Guàrdia ha restringit la circulació al voltant dels dos punts d’actuació, la sortida de fums i la boca de metro.

Segons els Bombers de Barcelona, el foc s’ha originat en una sala amb cablejat a 400 metres de l’andana i el fum ha arribat a les andanes d’Alfons X i de Guinardó. El cap de guàrdia del cos, Carles Chico, explica que han atacat el foc des de baix, de manera que han accedit a l’espai des de l’andana d’Alfons X i han recorregut gairebé mig quilòmetre de galeria. Afegeix que les flames s’han apagat amb facilitat i han quedat extingides cap a les 13 hores. El foc no ha afectat les vies, de manera que el servei s’ha pogut reprendre un cop feta la revisió i recuperada l’electricitat a la instal·lació.

El que no se sap, de moment, són les causes de l’incendi. TMB apunta que en aquests espais sovint s’hi acumula brossa. També afegeixen que alguna cosa hi pot haver caigut del carrer, com ara una burilla. Protecció Civil ha activat en fase de prealerta el Ferrocat, que és el Pla d’emergències en transport de viatgers per ferrocarril. Alguns usuaris han alertat a Twitter de la presència de fum a l’estació d’Alfons X.

TMB habilita un bus llançadora

El servei de metro ha quedat aturat cap a les 11.40 h. Les parades que han quedat sense servei han estat, inicialment, Guinardó – Hospital de Sant Pau, Alfons X i Joanic, i després s’hi han afegit Verdaguer i Girona. D’aquesta manera, l’L4 funciona entre Trinitat Nova i Maragall i entre Passeig de Gràcia i la Pau.

TMB ha habilitat un servei llançadora d’autobusos mentre no s’ha resolt la incidència per complementar les alternatives de transport amb metro de l’L2 i l’L5. Finalment el servei de metro ha quedat restablert completament a les 13:45 h.