Aquest estiu dues obres de gran envergadura afectaran la mobilitat a la ciutat en metro i en tramvia. Els treballs obligaran a tallar sis parades de l’L4 i tota la línia T4 del TRAM. En el cas del metro, l’objectiu serà renovar el tram central de la línia —entre Bogatell i Verdaguer. Pel que fa al tramvia, s’executaran les obres de connexió entre les Glòries i Verdaguer. TMB i TRAM han dissenyat alternatives per poder garantir la mobilitat dels usuaris.

Obres al metro: del 26 de juny al 25 d’agost

Les obres a l’L4 començaran el 26 de juny, s’allargaran fins al 25 d’agost i s’executaran en dues fases. Es renovaran sis quilòmetres de via i s’instal·laran 12.000 metres lineals de carril d’acer, que es subjectaran amb 18.600 fixacions antivibratòries sobre una plataforma formada per 14.000 metres cúbics de formigó. Tot plegat tindrà un cost de 16,4 milions d’euros.

  • Primera fase: sis parades quedaran sense servei, entre Bogatell i Verdaguer. És a dir, que els trens no s’aturaran a Ciutadella – Vila Olímpica, Barceloneta, Jaume I, Urquinaona, Passeig de Gràcia, ni tampoc a Girona. Aquesta fase començarà el 26 de juny i acabarà el 31 de juliol.
  • Segona fase: l’1 d’agost arrencarà la segona fase i acabarà el dia 28 del mateix mes. En aquest cas les parades afectades es reduiran a quatre: Jaume I, Urquinaona, Passeig de Gràcia i Girona.

Reforç de línies i bus llançadora

TMB recomana als usuaris fer servir la mateixa xarxa de metro com a alternativa per moure’s. Es reforçarà el servei respecte a l’oferta habitual del mes de juny i se n’augmentarà la freqüència de pas. Pel que fa a l’L4, l’interval de pas serà d’uns cinc minuts. També s’habilitaran busos llançadora que faran el recorregut afectat, amb un interval de pas d’entre tres i quatre minuts.

També s’habilitarà un servei especial de bus per a persones amb mobilitat reduïda entre Verdaguer i Joanic. A partir del 12 de juny 41 informadors es desplegaran per la xarxa per informar els viatgers dels talls. Es calcula que les obres afectaran 65.000 persones durant el mes de juliol i 45.000 a l’agost.

Obres al tramvia: del 26 de juny al 31 d’agost

Les obres al tramvia suposaran avançar en la connexió de la infraestructura entre les Glòries i Verdaguer. Per això tota la línia T4 estarà tallada des del 26 de juny fins al 31 d’agost.

El transport alternatiu per als afectats inclou un bus llançadora entre les Glòries i Sant Adrià, que cobrirà el tram afectat. En total farà nou parades: Ca l’Aranyó, Pere IV, Fluvià, Selva de Mar, el Maresme, Fòrum, Campus Diagonal-Besòs, Port Fòrum i Estació de Sant Adrià. Tindrà el mateix horari de funcionament que el TRAM. Pel que fa a les línies T5 i T6, acabaran a la parada de La Farinera per garantir l’enllaç amb l’L1 de metro.