Són els missatges informatius amb què s'anuncia la retallada en la freqüència d'autobusos a la Bordeta. Aquí, les línies 91 i 115 deixaran de funcionar els diumenges, una limitació que no agrada als veïns que utiltizen l'autobús. JOAQUIM TORTAJADA "Molts diumenges vull anar a misa i m'anava molt bé el 91. Ara m'hauré d'estar a casa perquè les retallades són el primer." EDUARD SOLER "Ha sigut sempre una línia molt conflictiva per la companyia de transports metropolitans perquè sembla que no era rentable a l'empresa però als veins ens anava molt bé" Amb l'ajustament del servei, TMB pretén estalviar 56 milions d'euros. JAUME TINTORÉ, director general d'autobusos TMB "Hi ha alguna línia que pràcticament se solapa amb alguna altra línia. I per tant dius: té sentit tenir dues línies solapades? No." Avui han desaparegut quatre línies regulars. Són la 31, la 35, la 105 i la 158. Segons TMB tenen una demanda baixa i a més hi ha altres línies de bus o metro que cobreixen les mateixes zones. En el cas de les línies 58 i 75, deixen de circular els caps de setmana i la 91 no serà operativa els diumenges. Els ajustos també afecten una vintena de busos de barri, que només circularan de dilluns a dissabte. Amb les retallades, algunes parades d'autobús han desaparegut, com aquesta del carrer de la Independència amb Sant Antoni Maria Claret, a tocar de l'Hospital de Sant Pau. Aquí ja s'han retirat fins i tot els plànols amb els recorreguts de la línia d'autobús. Des d'avui és una parada fantasma.

La reducció de 56 milions en el pressupost de TMB també afectarà els usuaris del metro. Augmentaran les freqüències de pas dels combois els diumenges i festius i entre les 10 h i les 17 h els dies laborables, i no s’allargarà el servei en les nits en què hi hagi partits de futbol o concerts. Pel que fa al partit de diumenge entre Barça i el Betis, es reforçarà el servei de la línia 3 i 5 de metro que, tot i haver-hi partit, tancarà a la mitjanit.

Pel que fa als autobusos, s’han retallat línies perquè es considera que se solapen amb altres serveis de bus o perquè coincideixen amb el recorregut de noves línies de metro que s’han obert recentment.

Les mesures de racionalització no només afecten el metro i l’autobús de TMB. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya suprimeixen el servei nocturn dels trens urbans de la Línia Vallès (tots els dissabtes entre les 2 h i les 5.30 h. Per tant, a partir d’aquest cap de setmana les línies urbanes dels Ferrocarrils no oferiran servei nocturn ininterromput.
El govern català addueix la baixa demanda del servei per justificar la decisió.