Les obres que s’estan duent a terme a la plaça d’Espanya faran endarrerir la pacificació del carrer d’Entença, un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius a l’Eixample. S’ha començat a perfilar com quedarà l’entorn de l’Escola Joan Miró, però el projecte no es podrà acabar de culminar a curt termini perquè pel primer tram de carrer s’hi estan desviant actualment les línies de bus afectades per les restriccions de trànsit de la plaça d’Espanya.

Reclamen seguretat a la sortida de l’escola

El projecte que es va presentar als pressupostos participatius tenia el suport de l’AMPA de l’Escola Joan Miró, l’AFI de l’Escola Entença, l’AFA de Xirinacs, la llar d’infants Àgora i l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample i va obtenir un total de 1.687 vots. Es demanava pacificar els entorns escolars de la zona, traient un carril de circulació i reduint la velocitat dels vehicles per fer la sortida de l’escola més segura.

L’Escola Joan Miró ampliarà la zona pacificada que s’allargarà un tram d’Entença

Finalment, s’ha destinat la possibilitat que hi pugui haver un carril bici, que s’ha canviat per un carril de serveis al costat Llobregat de la via. Segons explica David Alonso, de l’AMPA de l’Escola Joan Miró, l’alternativa era retirar el projecte. El que sí que es manté és que aquests trams siguin de zona 30 i l’ampliació de les zones d’estada properes al centres escolars. Volen que es concreti ja l’inici dels treballs i que no hi hagi més canvis respecte al projecte votat. L’obra ja està pressupostada i costarà uns 270.000 euros.

Es va modificar de carril bici a carril de serveis. L’alternativa era retirar el projecte
David Alonso, AFA Escola Joan Miró

Un tram d’Entença amb dos carrils bus

El tram més polèmic d’Entença és el que trobem entre el carrer de la Diputació i la Gran Via, on la pacificació va per llarg. En comptes de cordó de serveis, s’hi preveu un nou carril bus al costat Llobregat. Ara mateix, per aquí s’hi desvien els busos 109 i la línia de bus metropolità CJ que comunica amb la Ciutat de la Justícia. El motiu són les obres de la plaça d’Espanya que obliguen aquests busos a fer un gir uns carrers més avall.

Aquesta mesura és provisional, però podria retardar la implantació del cordó de serveis al carril Llobregat uns quatre o cinc anys. Just davant d’aquest tram hi ha la llar d’infants Àgora i la zona estava inclosa dins del projecte de pacificació.

La línia de bus 109 es desvia per Entença per evitar les obres de la plaça d’Espanya