autobús elèctric Lion's City 18E

Aquest divendres hi ha un altre intent per aturar la vaga d’autobús parcial i indefinida que hi ha convocada a Barcelona a partir de dilluns. TMB ha citat totes forces sindicals implicades en la negociació per reunir-se a partir de les 10 h del matí a les oficines de l’empresa a la Zona Franca. Fonts d’aquests sindicats han explicat a betevé que confien que TMB els presentarà una nova proposta millorada, amb l’objectiu d’esgotar les opcions per arribar a un preacord que eviti la vaga. Les mateixes fonts puntualitzen que, si s’arriba a un pacte, totes les parts es traslladaran després al Departament de Treball per formalitzar-lo de manera provisional. En aquest supòsit, la vaga pot quedar en suspens fins que l’assemblea de treballadors ratifiqui si accepta el preacord. Una votació que pot tenir lloc “previsiblement dimarts o dimecres”.

Els sindicats admeten que “ens separa molt poc per poder portar un preacord a l’assemblea general de treballadors”. TMB també ha assegurat a betevé que “estan havent-hi contactes” i que “el diàleg es manté obert fins a l’últim moment“.

L’última reunió, sense acord

L’última reunió que han mantingut el comitè i l’empresa va ser dimarts, però no van aconseguir arribar a cap acord i, per tant, per ara la vaga segueix convocada. Segons van explicar els sindicats en acabar la reunió de dimarts, el principal escull per desconvocar l’aturada d’autobusos a Barcelona era la negativa de l’empresa a recuperar el complement al lloc de feina, un requisit que havia demanat la plantilla en assemblea. En canvi, sí que s’havia arribat a un acord per augmentar els salaris i qüestions com els desplaçaments o el calendari laboral.