protesta evitar vaga autobusos Barcelona

Els sindicats dels treballadors de TMB, que es troben en plenes negociacions amb l’empresa per mirar d’evitar la vaga d’autobusos a Barcelona convocada a partir de dilluns, 17 d’octubre, s’han concentrat aquest dijous davant de la Diputació de Barcelona. Ho han fet per pressionar les administracions perquè tornin a seure a la taula de negociació.

L’escull per evitar la vaga de bus a Barcelona

Segons els sindicats, dimarts passat les negociacions semblaven ben encaminades i tenien l’acord a tocar. La reunió es va allargar fins a les tres de la matinada però, finalment, l’empresa no va acabar de concretar el que ja s’havia pactat. Això va fer, segons expliquen, que els sindicats s’aixequessin de la taula.

L’escull principal, diuen els sindicats, ha estat la negativa de l’empresa a recuperar el complement al lloc de feina, derivat dels 22 M € que TMB els deu per un error comptable. Els treballadors no reclamen una compensació econòmica per aquest concepte, però, en canvi, sí que volen disposar d’una borsa de 4,6 dies lliures per any treballat.

TMB manté obert el diàleg per arribar a un acord

De la seva banda, TMB afirma que “manté el diàleg obert fins a l’últim moment per arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga“.