vehicle Cabify

(ACN) El Jutjat Contenciós Administratiu número 16 de Barcelona ha condemnat una empresa del grup Cabify a pagar una multa de 601 euros. La hi ha imposat per “no respectar el període de precontractació de 15 minuts”, que és el temps mínim que ha de transcórrer entre que l’usuari sol·licita el servei i el conductor el recull. Aquest és un dels punts inclosos en el Decret llei de mesures urgents en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductor (VTC), que el govern va aprovar el gener del 2019.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat que la sentència “avala” la normativa i pot marcar doctrina perquè no admet recurs. Aquesta és la primera sentència que es dicta en el marc dels recursos presentats arran de les sancions del Departament de Territori. La resolució conclou que els 15 minuts no es poden comptabilitzar des que l’usuari fa la sol·licitud sinó des de l’acceptació de les dues parts.

Una inspecció, duta a terme per la Generalitat, va demostrar que el temps transcorregut va ser menor i que es podria considerar l’alta a Cabify com la formalització d’un contracte de transport. El 13 d’agost del 2019, la Generalitat va imposar els 601 euros de multa que ara l’empresa haurà d’abonar.

Barcelona incrementarà el control i les sancions als vehicles VTC

Aquesta primera multa a una empresa VTC arriba el mateix dia en què els taxistes han fet una marxa lenta pel centre de Barcelona contra les llicències de VTC. Precisament, el gremi ha arribat a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per tal d’incrementar el control a aquests vehicles