protesta taxistes via Laietana

El descontentament del sector del taxi amb els vehicles de llicència VTC ha motivat per a aquest dijous la convocatòria d’una altra mobilització. Els taxistes fan aquest matí una marxa lenta pel centre de la ciutat, que provoca un col·lapse de trànsit notable en artèries com la Gran Via o la Diagonal. Fins a 4.000 taxistes han partitipat en la protesta, segons Elite Taxi. Una xifra que la Guàrdia urbana redueix a 800 vehicles.

El sector denuncia que els vehicles de transport de passatgers que operen amb llicència VTC “incompleixen les normes sistemàticament” —la majoria sota el paraigua de l’empresa Cabify. Entre altres, afirmen, l’obligació de contractar els serveis amb antelació o la prohibició d’estacionar al carrer per esperar nous passatgers sense tornar a la base. També tenen el punt de mira posat en Uber, que ara opera a la ciutat amb tarifa de preu tancat amb els taxistes que s’hi han volgut adherir.

13:17
   

Es normalitza el trànsit, excepte a la via Laietana

El trànsit a les vies on s’ha desenvolupat la marxa lenta s’ha normalitzat, segons informa la Guàrdia Urbana. L’únic punt que continua tallat és la via Laietana, amb centenars de taxis aparcats. Els taxistes continuen esperant el resultat de la reunió que mantenen Albert Batlle i Rosa Alarcón amb els representants sindicals. 

 

12:43
   

La Guàrdia Urbana eleva els participants a 800 taxistes

Segons la Guàrdia Urbana, 800 taxistes han participat en la marxa lenta pel centre de la ciutat. La xifra és el doble de la que havien donat inicialment, quan s’havien comptabilitzat 400 taxis. Tot i això, és molt inferior als 4.000 taxistes que Elite Taxi calcula que s’han mobilitzat aquest dijous al matí. 

12:16
   

Els taxistes aparquen a la via Laietana i al passeig d’Isabel II

L’inici de la marxa lenta ha avançat per la via Laietana fins al passeig d’Isabel II, on han aparcat els primers vehicles. D’aquesta manera, s’ha deixat més espai a la resta de taxis per poder estacionar a la via Laietana. El pas següent és anar caminant fins a la plaça de Sant Jaume per poder traslladar les seves reivindicacions als responsables municipals. 

 

11:42
   

Batlle i Alarcón rebran els taxistes

Els primers taxistes ja han arribat a la via Laietana, on finalitza el recorregut de la marxa lenta. Aquí aparcaran els vehicles i es dirigiran a l’Ajuntament caminant. Segons el portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, al consistori els rebran el primer tinent d’alcalde, Albert Batlle, i Rosa Alarcón, la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMET).

taxistes via Laietana

 

D’altra banda, continuen les afectacions al transport públic. La marxa lenta ha deixat sense circulació els autobusos a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, la plaça d’Espanya, la Gran Via en els dos sentits de la marxa, i la via Laietana, també en els dos sentits.

11:22
   

Elite Taxi eleva a 4.000 els taxistes que protesten al carrer

El sindicat Elite Taxi ha augmentat la xifra de participants a la marxa lenta. Assegura que 4.000 taxistes col·lapsen el centre de Barcelona. Diu que una hora més tard d’arrencar la marxa, encara hi havia vehicles que havien de sortir de les Torres Venecianes.

11:10
   

Una desena de línies d’autobús afectades

TMB informa que hi ha una desena de línies d’autobús afectades per la marxa lenta. Es tracta de les línies D20, H12, H16, 13, 52, 59, 91, 109 i 150, que limiten el recorregut o bé s’han hagut de desviar.

11:06
   

La marxa lenta arriba a la plaça de la Universitat

Els taxis que encapçalen la marxa lenta arriben a la plaça de la Universitat sense que s’hagin produït incidents. La previsió és que la protesta baixi pel carrer de Pelai i enfili la via Laietana, on els taxistes aparcaran els vehicles per dirigir-se a la plaça de Sant Jaume. 

Elite Taxi assegura que a les 11 h encara continuen sortint taxis del punt inicial, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

10:47
   

Segons Elite Taxi, hi ha 3.000 taxis protestant al carrer

El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez,  assegura que 3.000 taxistes participen enla protesta d’aquest matí al centre de la ciutat. Segons ha explicat, quan els primers taxistes han arribat a Gran Via amb Viladomat, alguns encara no havien sortit del punt de trobada, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. 

protesta taxistes Gran Via

10:28
   

400 taxis participen en la protesta, segons la Guàrdia Urbana

Segons la Guàrdia Urbana, 400 taxis participen en aquesta protesta unitària del sector. La marxa lenta comença a ocupar els tres carrils centrals de la Gran Via. Els taxistes, però, deixen lliure tant el carril bus de la dreta, com també el carril de l’esquerra, per a les emergències.

09:45
   

Afectacions en algunes línies d’autobús

La concentració de taxistes a l’avinguda de la Reina Maria Cristina ha obligat a desviar les línies d’autobús 13, 23 i 150. També s’han anul·lat les parades 393 i 943. Un cop comenci la marxa lenta les afectacions al transport públic s’incrementaran. Al compte de Twitter de TMB es pot consultar l’estat del servei en cada moment. 

Els taxis ja ocupen tota l’avinguda de la Reina Maria Cristina i també la de Rius i Taulet, i el carrer Lleida. 

09:07
   

Elite Taxi demana fermesa contra Cabify

El portaveu d’Elite Taxi, Tito Álvarez, s’ha refermat en el plantejament del sector respecte a les llicències de VTC i aquest dimecres al matí ha demanat a les administracions més fermesa contra Cabify. Acusa la companyia d’incomplir sistemàticament la llei i, a més a més, de posar en perill els clients que pugen als seus vehicles. En una entrevista a la XTVL, Álvarez  afirma que aquests cotxes col·loquen panells lluminosos als “airbags” i que això és perillós, també per a la resta de conductors. El portaveu d’Elite demana que s’acceleri la posada en marxa d’una app pública per poder demanar taxis.

08:48
   

Els taxistes es concentren a l’avinguda de la Reina Maria Cristina

La protesta dels taxistes comença a les 9 h amb una concentració a les Torres Venecianes, a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Un cop hi hagin arribat tots, està previst que iniciïn una marxa lenta a les 10 h. La protesta sortirà de la plaça d’Espanya i seguirà per la Gran Via i la plaça de Catalunya fins a la via Laietana. En aquest punt, la intenció és estacionar-hi els taxis per acabar el trajecte a peu fins a la plaça de Sant Jaume, on tenen previst reunir-se amb l’alcaldessa, Ada Colau, i el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle. A la sortida faran una assemblea i desconvocaran la protesta.

La darrera marxa lenta dels taxistes, ara fa dos mesos, ja va col·lapsar diversos punts del centre de la ciutat al llarg del matí.

concentració taxistes