La Núria necessita un cotxe per visitar clients fora de Barcelona i recorre habitualment als vehicles de lloguer d'Avancar. NÚRIA JAREÑO "És molt còmode, és econòmic i permet moure't fora de la ciutat, a visitar empreses i polígons industrials i tornar al centre de la ciutat de forma fàcil i còmode." Com ella, l'empresa té més de 6.000 socis a tot l'Estat, entre particulars i empreses, que poden fer servir els 120 vehicles que hi ha a Barcelona distribuïts en una quarantena d'aparcaments. La integració d'Avancar amb la multinacional Zipcar, la número 1 al món, permetrà als socis fer servir els cotxes que té fora d'Espanya amb la mateixa targeta, a més d'altres avantatges tecnològics. Es calcula que per cada vehicle de lloguer que es posa en marxa, hi ha 15 o 20 cotxes privats menys en circulació. Amb el nou impuls econòmic de Zipcar, d'uns 2 milions d'euros, Avancar preveu ampliar la flota a Barcelona a 300 cotxes els propers tres anys. JOSEP SALA, director general d'Avancar "Implica que serem capaços de treure del carrer 6.000 vehicles. 6.000 vehicles que no estaran aparcats a la vía pública, 6.000 vehicles que no ocuparan espai en els aparcaments subterranis." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "És un model que genera impacte positiu perquè disminueix el nombre de cotxes que es posen en circulació. I és alhora una aposta important pel medi ambient no només per Barcelona sinó també per l'Àrea Metropolitana." La integració permetrà consolidar els 70 llocs de treball que ara té Avancar i preveu crear-ne 16 més de directes i 37 d'indirectes.

Avancar va néixer el 2004 amb l’impuls econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’associació  Promoció del Transport Públic, que ara cedeixen el relleu a Zipcar, la multinacional nord-americana que controlarà el 60% de l’accionariat de l’empresa. Fruit de la integració, Zipcar preveu invertir uns 1,8 milions d’euros a Avancar, diners amb els quals es vol ampliar la flota actual a 300 vehicles, així com els aparcaments disponibles, en un horitzó de tres anys.

La integració d’Avancar a Zipcar permetrà, segons els responsables, consolidar la plantilla actual, de 70 treballadors, i crear 16 nous llocs de treball directes i 37 d’indirectes. Es calcula que per cada vehicle de lloguer d’Avancar que es posa en marxa, hi ha entre 15 i 20 cotxes privats menys en circulació.