Després que l’última reunió entre la Direcció de TMB i els treballadors hagi acabat en desacord, la vaga de dimecres al metro sembla inevitable. La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, n’ha culpat els representants sindicals perquè, segons ha dit, han demanat cada cop més increments salarials i això ha fet impossible avançar en les negociacions.

“Em sap greu pels treballadors”, ha dit Vidal, “nosaltres no podem incrementar més el marc retributiu”. La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha assegurat que els treballadors de TMB ja cobren un sou just, i que l’empresa pública ha de ser exemple de compromís amb els drets laborals, però “això no vol dir que puguem augmentar el sou indefinidament.”

Tot i que seguiran oberts a la negociació, Vidal ha admès que a hores d’ara no sap com es pot desencallar la situació. “Mentre hi ha dia, hi ha esperança”, ha dit, però ha recordat que mai no s’ha pogut negociar un conveni col·lectiu de TMB en menys de sis mesos, com s’està intentant fer ara. De moment, no hi ha prevista cap reunió més entre l’empresa i els treballadors.

Resposta del comitè d’empresa

El portaveu de les forces sindicals presents al comitè d’empresa, Óscar Sánchez, ha respost a les acusacions de Mercedes Vidal que “no estem dividits.” Sánchez assegura que la divisió que ha apuntat Vidal és mentida i que els sindicats s’han expressat de manera unitària al llarg del procés de negociació.