Pujades tan pronunciades com aquestes les han de fer cada dia alguns veïns de Torre Baró. Tots els que no disposen de cotxe es mouen amb tren o amb la Línia 11 del metro. El problema és que les parades són a la part baixa del barri, després han d'agafar un dels quatre autobusos que pugen fins a dalt. Des que es va iniciar la vaga en aquestes línies, els autobusos funcionen amb serveis mínims i això es tradueix en només quatre o sis trajectes al dia. Un fet que complica el dia a dia dels veïns, sobretot de la gent gran i dels més petits. "Las señoras mayores no pueden ir al médico, cambiando las horas de visita sean importantes o no. A menos que consigas a alguien que te pueda llevar." "Los niños que van al colegio y a guarderías no los llevan porque no tienen capacidad e volver a la hora de la comida." Tampoc no és fàcil anar a comprar. A la part alta de Torre Baró no hi ha botigues i els veïns han d'anar a comprar a la zona alta del barri o a Ciutat Meridiana. Un trajecte que, caminant, pot suposar almenys 45 minuts. "Las personas que tienen coche se van más o menos moviendo, pero los que no tenemos coche... yo no puedo depender de mi hija." ANTONIO GOMEZ, AV Torre Baró "Se están arreglando muchos otros barrios, pero a Torre Baró no sabemos cuando nos va a llegar. Es incomprensible. Y somos parte de la ciudad." Els veïns de Torre Baró reclamen solucions urgents.

Històricament els veïns de Torre Baró han reclamat millores en l’accessibilitat al barri i ara denuncien la manca de transport més que mai. Els que no disposen de vehicle propi han d’arribar a la zona baixa del veïnat amb la L11 del metro o bé amb el tren de Rodalies. Un cop allà hi ha quatre autobusos, 80, 81, 82  i 83,  que ajuden a la gent a pujar les pendents pronunciades que hi ha en el trajecte fins a casa. Els serveis mínims que s’ofereixen per la vaga de l’empresa Sagalés són d’entre quatre i sis trajectes al dia depenent de la línia i això origina problemes en la vida diària de la gent que hi viu.

Un dels sectors de població més afectats és el de la gent gran. En molts casos pujar a casa pot suposar una caminada de més d’una hora. D’altres han de recòrrer a la col·laboració de coneguts i familiars que aquests dies s’ofereixen com a transport improvitzat. Hi ha avis que, fins i tot, han hagut d’aplaçar les visites al metge davant de la impossibilitat de moure’s de casa amb normalitat. Els que també ho pateixen són els més petits que en alguns casos no han arribat puntualment a l’escola. La manca de busos per tornar a casa per dinar n’és un dels responsables.

Un altre problema amb què es troba la gent que viu a Torre Baró és la falta de comerços a la part alta del barri. Hi ha veïns que no poden realitzar les compres habituals i d’altres que prescindeixen de certs aliments. La situació s’ha allargat ja durant un mes i els veïns esperen una solució ràpida al conflicte.