Espai aeri

Al llarg del matí augmenten els retards i les cancel·lacions a l’aeroport Prat. AENA ha notificat que la companyia Air France ha anul·lat cinc vols d’arribada i quatre de sortida amb destinació als aeroports de París Orly i Charles de Gaulle, així com un vol amb destinació a Lió. També s’han cancel·lat quatre vols de la filial d’Iberia, Air Nostrum: dues sortides i dues arribades a les ciutats franceses Niça i Nantes. L’última cancel·lació ha estat una vol de Ryanair amb origen Paris Beauvais.

Connexions ferroviàries

Segons ha informat Renfe, s’han suprimit els trens nocturns entre la capital catalana París, Zuric i Milà. Per això, la companyia ferroviària ha habilitat un servei alternatiu d’autobusos amb sortida des de l’Estació de França de Barcelona que enllaçarà amb Milà i Ginebra. Des d’aquesta ciutat, els viatgers podran arribar a Zuric utilitzant els ferrocarrils suïssos.

També s’han vist afectats per la vaga el Talgo Montpeller-Barcelona i el Trenshotel Madrid-París, que s’han cancel·lat en les dues direccions. Pel que fa al Talgo Montpeller–Cartagena, iniciarà el recorregut a Portbou.

Aquesta és la novena jornada de vaga a França convocada en contra de la reforma de les pensions. Una aturada que, en el cas del sector del transport, s’ha anunciat com a indefinida.

Per conèixer-ne les afectacions i les possibles alternatives, es pot consultar el web de Renfe.