Amb anys d'enderreriment, però, per fi han començat les obres per cobrir les vies de Sants. Fa anys que els veïns conviuen amb el soroll dels trens i amb els inconvenients de les obres. Primer les de l'AVE i després amb les de la reforma de l'estació de metro de Mercat Nou. Ara, després d'uns mesos de treva en comencen unes de noves i, aquesta vegada, els veïns esperen que en siguin les definitives. FRANCISCO BLANCO, veí "L'arribada de l'AVE va durar a la vora cinc anys. Vaig perdre el 10 per cent d'audició perquè a les tres de la matinada, el martell que senten ara, el teníem igualment. Ara comencem una altra vegada. A veure, no crec que triguin gaire" Com a mínim, més d'un any d'obres; és el que hauran d'aguantar els veïns de Sants i de la Bordeta que viuen a tocar de les vies. Durant els següents deu mesos està previst construir els murs laterals i; el mes d'agost, es tallarà el trànsit ferroviari per poder fer la cobertura de les vies i posar la catenària. IMMA MORALEDA, regidora de Sants-Montjuïc "Seran unes obres amb menys molèsties que les que vam fer per construir el calaix que va comportar l'arribada de l'AVE". I això és el que desitgen tots els veïns: rapidesa i poc soroll. FRANCESC BORRAS, veí "Les persones que com jo, ja tenim una edat abançada i que tindriem ganes de veure-ho acabat i de poder-ho disfrutar una mica, abans no sigui massa tard". El calendari definitiu, però, no està clar. Després de l'estiu, segons l'Ajuntament, han de començar les obres d'urbanització de la rambla. Un llarg i ample espai verd que ha d'unir la plaça de Sants amb l'Hospitalet. Però aquest projecte encara no està aprovat. JOSEP MARIA DOMINGO, Centre Social de Sants "No està acabat el projecte, no està licitat, o sigui això, tot fa sospitar, que encara s'enderrereixi més". L'altre interrogant és quant i com es reallotjaran les famílies i empreses que viuen en aquestes cases afectades del carrer de Burgos. També què passarà amb la històrica casa ocupa de Can Vies que compta amb un gran suport veïnal i, que des d'aquesta setmana, té un ordre de desallotjament.

Una excavadora ja està treballant al costat de les vies que donen al carrer d’Antoni de Capmany. Aquest és el primer pas perquè el calaix que ha de tapar les vies sigui ja una realitat. Segons el projecte, aprovat al març, al damunt del calaix es construirà una rambla amb un passeig verd que arribarà fins a l’Hospitalet.

Segons l’Ajuntament, les obres duraran alemenys tres anys. Les previsions indiquen que les vies estaran llestes aquest estiu i, després, començarà la urbanització de la rambla.