Quatre de la tarda i tot a punt per començar a fer talls de trànsit. La Guàrdia Urbana prenia posicions al mateix temps que ho feien els integrants de la cadena. Mentrestant, algunes de les principals artèries de la ciutat presentaven un aspecte poc habitual, conseqüència segurament de les recomanacions fetes. LLORENÇ COMAJOAN "La millor opció és venir a peu perquè així no crees cap col·lapse i és divertit també anar veient la gent pel carrer." RAMON GIMÉNEZ "Aquí viuen la meva filla, el gendre i els néts. I aleshores hem agafat el metro, perquè nosaltres vivim a l'Hospitalet i hem vingut en metro." Alguns, però, s'han aventurat a anar motoritzats i han intentat sense èxit travessar la ciutat. EUGENIA SERENA "He tingut un dinar i s'ha allargat una mica, i ara estic aquí a veure si puc sortir." MANEL GARCIA "He volgut venir aquí fins a la platja a recollir una amiga i ha sigut impossible i ara estem de pujada i res, tot tallat, estem esperant a veure si acaba això." Els talls s'han anat fent de manera progressiva i a les cinc el perímetre de la cadena ha quedat completament aïllat del trànsit. Els únics que han pogut saltar-se les barreres han estat els vehicles d'emergència. A més dels llocs per on passa la cadena, com aquí on som, al carrer d'Aragó, també s'han vist afectades per les restriccions de trànsit d'altres punts de la ciutat. Fins i tot se n'han afectat les rondes. A la del Litoral s'han hagut de tallar els accessos, per exemple, a la Barceloneta. I a la de Dalt s'ha tallat la sortida d'Esplugues. A gran part de la ciutat, però, la imatge ha estat aquesta: voreres plenes i calçades poc concorregudes. I a l'hora de tornar a casa, ni rastre d'aglomeracions al metro.

Malgrat que l’àrea afectada pels talls ha estat molt àmplia, no s’han vist retencions en cap punt, ni tan sols als carrers més propers a l’itinerari. Tot i això, la Guàrdia Urbana ha tallat algunes sortides de les rondes per evitar possibles problemes.

Les primeres afectacions, a les quatre de la tarda, s’han concentrat al centre. El rovell de l’ou, el passeig de Gràcia, ha estat de les primeres vies on s’ha tallat la circulació. I malgrat que la Via Catalana no hi passava directament, també s’ha interromput la circulació als carrers transversals, com la Gran Via, el carrer d’Aragó o el carrer de València, poc abans de la confluència amb el passeig. A la Gran Via s’han fet desviaments, d’una banda, a l’altura de la plaça de Cerdà, i de l’altra, a l’entrada de Glòries.

Paral·lelament, ha deixat de funcionar el servei a les línies T2 i T3 del tramvia, entre les estacions de Francesc Macià i Palau Reial. Després, s’ha aturat també el Trambesòs, al seu pas per la Diagonal.

Mitja hora després, cap a quarts de cinc de la tarda, s’han tallat els carrers de la Creu Coberta i de Sants, la travessera de les Corts i l’avinguda del Paral·lel. I també s’han tancat algunes sortides de les rondes. A la del Litoral, s’han tallat la 22, a la Barceloneta; la 21, a Ciutat Vella; i la 28, a la Gran Via amb la plaça de les Glòries. A la ronda de Dalt, només s’ha tallat la sortida d’Esplugues.

Tot plegat, ha culminat a les cinc, segons la Guàrdia Urbana, quan s’ha interromput la circulació a tot el perímetre de la cadena. El procés de reobertura, més ràpid, ha començat poc després de les sis de la tarda amb la reobertura del trànsit a la plaça d’Espanya per sortir de la ciutat.