Tal com estava previst, aquest dimecres es normalitza el servei de l’L4 del metro, que des de l’1 de juliol acabava a Via Júlia. Ara recupera tot el recorregut, un cop acabades les obres a la Trinitat Nova que han separat la cua de maniobres de les línies 4 i 11. Aquesta darrera, encara estarà fora de servei fins al 12 de setembre. El projecte ha invertit a les instal·lacions de les dues línies uns 10 milions d’euros.

Un autobús llançadora ha suplert el servei entre Via Júlia i Can Cuiàs durant aquests dos mesos. Mentrestant, l’estació de la Trinitat Nova ha sofert diversos canvis. Per començar, hi ha hagut un canvi de configuració i renovació de vies a la zona de la cua de maniobres, que ha suposat la instal·lació de gairebé 1 km de via nova i s’ha modernitzat el sistema. L’objectiu era poder operar la Línia 4 per separat i augmentar-ne la freqüència de pas en hores punta.

Una andana nova per a la Línia 11

Fins ara la Línia 4 compartia andana amb la Línia 11. Això implicava alguns retards en la línia groga si havia d’esperar que el metro lleuger -com es coneix també la Línia 11- entrés o sortís. Ara, amb les obres, la Línia 4 es queda amb tota l’andana, mentre que al metro de la Zona Nord de Nou Barris s’estrenarà una andana el 12 de setembre– data per a la reobertura del servei. Aquesta andana s’ha construït a continuació de l’existent i amb portes, com les altres quatre estacions de la línia verd poma.

Així, es podrà utilitzar la conducció automàtica dels combois de la Línia 11 en tot el traçat.

La nova andana de la Línia 11 a la Trinitat Nova, en construcció

TMB reforça la freqüència de pas

D’altra banda, coincidint amb l’inici del setembre, TMB ha anunciat un reforç del servei del transport públic, amb una mica més l’oferta de laborable. A l’hora punta del matí circularan 164 trens i s’incorporarà un tren extra a la Línia 4. A l’hora punta de la tarda es mantindrà la mateixa oferta que el setembre del 2020, amb 149 trens en circulació.

A més, amb l’inici del curs escolar, previst per al 13 de setembre, TMB ha anunciat que afegirà dos trens més a les línies 1 i 5 entre les 6 i les 10 h. També a partir d’aleshores, TMB informa que 900 vehicles cobriran les línies de bus a l’hora punta del matí, sense que hi hagi cap increment respecte al 2020.