El servei de l’L11 del metro quedarà totalment interromput, des de Can Cuiàs fins a la Trinitat Nova, a patir de l’1 de juliol i fins al 12 de setembre. El motiu són les obres de modernització i millora que es faran a l’estació de metro de la Trinitat Nova per separar l’operació de l’L11 i l’L4, que també es veurà afectada. En aquest cas, la línia groga es quedarà sense servei entre les estacions de Via Júlia i la Trinitat Nova de l’1 de juliol al 31 d’agost. En ambdós casos s’habilitarà un servei alternatiu d’autobusos llançadora, que funcionaran amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent.

Com a altres alternatives de transport a la zona de Nou Barris, també es podrà utilitzar l’L3 (connexió a la Trinitat Nova), les línies regulars de bus de TMB D50, H2, 62, 76 i 180, que fan el trajecte totalment o parcialment entre les estacions afectades pel tall, i la xarxa ferroviària de Rodalies, amb connexió a Torre Baró. Abans i durant els primers dies, hi haurà informadors a les estacions afectades per orientar els ciutadans sobre els millors recorreguts alternatius.

Objectiu: millorar el servei

Segons el Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, les molèsties per aquestes obres, amb una inversió total de 10 M €, s’han concentrat en el mínim de temps possible i s’han planificat coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana per reduir els incidents. L’objectiu dels treballs és incrementar les freqüències de l’L4 en hora punta, d’una banda, i permetre la conducció automàtica de l’L11 en tot el traçat, de l’altra.

Les actuacions acabaran a la tardor

Durant el període d’afectació al servei, s’executarà el gruix de l’obra, amb actuacions com el canvi de configuració i renovació de vies a la zona de la cua de maniobres, el perllongament de l’andana i la instal·lació de portes d’andana per a l’L11. També es preveu l’execució d’una sortida d’emergència, l’adaptació de la connexió entre vestíbul i andana a la nova configuració i les tasques d’instal·lacions i sistemes de senyalització i seguretat corresponents. Es preveu finalitzar tota l’actuació durant la tardor vinent.