A partir d’aquest dilluns, 1 d’agost, ha quedat sense servei el tram de l’L3 del metro comprès entre les estacions de Paral·lel i Liceu. El tall, que afecta també l’estació de Drassanes, s’allargarà fins al 17 d’agost a causa de les obres de desamiantatge que s’estan fent en aquesta línia. Les obres a l’L3 entren, així, en una nova fase després que durant el mes de juliol les repercussions s’hagin concentrat a l’estació de Liceu.

A banda d’aquestes parades, el metro funcionarà amb normalitat al llarg de la resta de la línia, entre Zona Universitària i Paral·lel i entre Liceu i la Trinitat Nova. Per minimitzar les molèsties als usuaris, Transports Metropolitans de Barcelona recomana planificar els trajectes i utilitzar les línies d’autobús V13, 59, D20 i H14 per fer el recorregut que deixarà de fer el metro.

Més afectacions, també, a l’L5

També a partir d’aquest dilluns, i fins al 31, es farà la segona fase de les obres a la Línia 5. En aquest cas, el tall que fins ara afectava el tram entre la Sagrera i Horta s’amplia una estació més, fins a la del Carmel. Els treballs permetran renovar tres quilòmetres de via entre la Sagrera i Horta, una actuació amb què TMB preveu minimitzar les vibracions que causa el pas dels combois.

TMB ha activat un bus llançadora amb un “recorregut similar” al metro. També s’han reforçat les línies de bus de la zona afectada pel tall (sobretot, la V27 i la D50).