R2 Rodalies

Des que va començar el 2023, les incidències més rellevants a la xarxa de Rodalies de Catalunya han suposat per als usuaris dels 856.709 desplaçaments afectats un total de 520.810 hores perdudes, segons els càlculs de la Cambra de Comerç de Barcelona. Aquesta xifra, afegeixen, és l’equivalent a més de 65.000 jornades laborals a temps complet.

Són encara xifres provisionals, asseguren, ja que ara per ara la incidència a l’estació de Gavà no està resolta i, a més de l’R2 Sud, les demores i reprogramacions també afecten altres set línies de Rodalies i Regionals. En aquest sentit la Cambra de Comerç assenyala que el fet que només circulin tres trens per sentit i hora en el tram afectat ha suposat que “entre el 2 i el 5 de maig aquesta incidència va afectar aproximadament 375.318 desplaçaments, fet que va suposar la pèrdua de 292.165 hores“.

Primera denúncia de la campanya #ReclamemElDèficit

La Cambra ha volgut amb aquestes xifres encetar la campanya #ReclamemElDèficit, amb què “denunciarà diàriament els greuges d’inversió que pateix el país i les seves conseqüències sobre l’economia i les persones”. Ho farà donant visibilitat a aquestes xifres a les pantalles de l’edifici de la Cambra de Comerç a la Diagonal, a la resta d’edificis al territori i els perfils socials.

Demanen 45.000 M € fins al 2023 per a Renfe

En el cas de Renfe, calculen que caldria “una inversió de 45.000 M € fins al 2030” per pal·liar els dèficits de la xarxa ferroviària catalana. Les conseqüència de la situació d’aquesta xarxa, afirmen en un comunicat, sobrepassen el context d’emergència climàtica per tenir també “un impacte negatiu en la competitivitat de l’economia”.