Dels 30 dies que té el mes d’abril, en 20 hi ha hagut algun tipus d’incidència sobrevinguda que ha provocat retards i cancel·lacions a les línies de Rodalies Renfe. És la dada que s’extreu de les comunicacions oficials de Rodalies, que també permeten comprovar que la línia que uneix Barcelona-Sants amb Portbou, l’R11, ha estat la que més problemes ha experimentat, amb 10 dies d’incidències.

D’entre les incidències, es compten les circulacions amb retard, afectacions a la catenària o problemes amb els trens, però també atropellaments o incendis propers que afecten la circulació. Després de l’R11, la línia amb més problemes ha estat l’R15, de Barcelona – Estació de França a Riba Roja d’Ebre.

No hi ha hagut més de dos dies seguits sense problemes

A l’abril no hi ha hagut més de dos dies seguits sense modificacions imprevistes del servei. El dia més problemàtic va ser el dilluns 17, quan a primera hora del matí hi va haver retards de més de 30 minuts en 11 línies per culpa d’una incidència amb un tren regional, que va quedar aturat al túnel de passeig de Gràcia.

A aquestes 51 incidències comptabilitzades, cal sumar-hi les afectacions marcades al calendari que també modifiquen el servei. És el cas de l’R1, que fa el trajecte entre Ocata i el Masnou amb autobús; l’R4, que té afectacions per les obres del corredor mediterrani i el soterrament de l’estació de Sant Feliu de Llobregat; l’R8, amb treballs en el tram entre Martorell i Castellbisbal, i l’R12, de la qual s’està reformant l’estació Vacarisses-Torreblanca i hi ha obres de Manresa a Sant Vicenç de Castellet.