estacions FGC noms enginyeres informàtiques

Durant un mes les estacions i els trens dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) tenen els noms de 70 dones enginyeres informàtiques catalanes i també d’algunes referents històriques. La campanya es fa coincidint amb el Dia de la Dona i la Nena a la Ciència i per reivindicar la professió i la importància que hi hagi més dones al sector. “El món que ve és digital i no ens podem permetre que el dissenyin tot els homes, tot sols, sense la mirada de les dones”, alerta el Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, impulsor de la campanya.

Així, durant un mes els usuaris dels ferrocarrils poden baixar a l’estació de Núria Castell, una de les primeres titulades en informàtica de Catalunya; de Karina Gibert, directora de l’IDEAI-UPC, un dels centres de recerca més grans de l’estat espanyol, i d’Ada Lovelace, la primera programadora informàtica de la història. Ens els pòsters en què apareixen els seus noms s’adjunta un codi QR per saber qui són totes aquestes dones, què fan i a què es dediquen.

Aquest és el segon any que es fa aquesta campanya, després de l’èxit de la primera edició. A banda de donar nom a les estacions, els noms de les enginyeres informàtiques omplen els espais publicitaris i també els interiors dels trens de les dues línies dels FGC. També els cartells lluminosos de les estacions més emblemàtiques: Plaça de Catalunya, Plaça d’Espanya, Provença i Europa-Fira, l’estació de referència del Mobile World Congress.