l3 metro cotxeres

El Departament de Territori ha engegat les obres per ampliar el taller de manteniment de trens i cotxeres de Sant Genís de la Línia 3 del metro. Els treballs tenen una durada de dos anys i permetran adaptar la instal·lació a l’increment d’oferta de la línia. Segons Territori, l’actuació “facilita un millor manteniment dels trens i de nivell de servei a les persones usuàries”.

Espai de 30.000 m2

L’edifici, ubicat al passeig de la Vall d’Hebron, se situa en un solar d’uns 30.000 metres quadrats i té tres plantes. En el nivell inferior, estan ubicats els tallers i cotxeres, que disposen de 10 vies per al manteniment i estacionament dels trens, més una via addicional per a la introducció de maquinària de manteniment que dona accés a l’exterior del recinte.

Se sumaran 3.000 m2

L’obra permetrà ampliar el taller en uns 3.000 m² mitjançant la construcció d’un nou espai, que tindrà una planta, dues vies de 200 metres de longitud i una via addicional més curta cap a l’exterior.

A la coberta de l’espai s’hi instal·laran 519 mòduls fotovoltaics que permetran una reducció estimada d’emissions de 113 tones anuals de CO2.