TMB ha presentat un mapa tàctil de la xarxa de metro dirigit a les persones amb discapacitat visual, que es podrà consultar aquest febrer a tres estacions: Rocafort (L1), Hospital Clínic i Sant Pau – Dos de Maig (L5). En aquestes parades s’hi instal·laran tòtems especials ubicats a la zona de màquines de venda de bitllets. Els mapes es distribuiran als punts de TMB i als centres de control de la xarxa. L’eina serveix per millorar la mobilitat d’aquestes persones perquè es puguin moure amb total autonomia.

Lectura més senzilla

El nou mapa tàctil ofereix una lectura més clara i senzilla de la xarxa del suburbà a partir de la simplificació de geometries, recorreguts i enllaços. A més, es presenta una guia en braille i en tinta. Ambdós elements estan destinats a facilitar els trajectes a la xarxa de metro de les persones amb discapacitat visual i amb baixa visió.

El conseller delegat de TMB, Xavier Flores, ha explicat que “s’impulsa la renovació del mapa per millorar l’accessibilitat a la xarxa del transport públic de la ciutat”. El mapa convencional també s’ha actualitzat.