L’aplicació, disponible per a dispositius Android i d’Apple, permet transportar persones només omplint un formulari, amb els únics requisits de ser major de 23 anys, tenir carnet de conduir i tenir un cotxe de qualsevol tipus amb assegurança. Una vegada inscrits, els usuaris poden demanar-los els serveis mitjançant la geolocalització dels telèfons mòbils, amb un funcionament molt semblant al d’aplicacions que treballen amb taxistes llicenciats com Hailo o MyTaxi.

L’arribada d’aquest servei a Barcelona, després d’haver estat funcionant a 35 ciutats de tot el món, ha encès els taxistes barcelonins, que entenen que es tracta d’un cas d’intrusisme il·legal.

De fet, segons el grup de taxistes Elite, la Guàrdia Urbana ja actua contra els particulars que treballen per a aquest servei sense llicència. Els mateixos taxistes expliquen que, aprofitant-se del funcionament de l’aplicació, han demanat serveis mitjançant aquesta aplicació durant el cap de setmana i, a la vegada, han avisat la Guàrdia Urbana, de manera que els agents han acabat multant els conductors particulars que feien de taxistes sense llicència ni carnet BTP. D’altra banda, la Direcció General de Transports i Mobilitat ha anunciat que ja treballa en un decret que reguli les empreses que fan d’intermediaris entre els taxistes i els clients.

Taxistes com l’Ivan Sesma, membre del grup Elite, expliquen que l’aplicació “s’aprofita de la gent que fa temps que no té feina” i els ofereix una solució com aquesta, “sense explicar-los que és il·legal”. Els treballadors del taxi d’algunes de les ciutats on Uber opera ja han expressat el malestar que els genera. En alguns casos, com a París, han arribat a sabotejar els cotxes dels particulars que decideixen treballar per aquest servei. És el cas d’aquest usuari parisenc d’Uber, que explica que van trencar la finestra del cotxe en el qual viatjava amb una pedra i en van fer malbé altres elements com els pneumàtics.

L’aplicació es va posar en funcionament a Barcelona fa pocs dies i encara està disponible a les plataformes de descàrrega d’Android i d’Apple. Tot i això, la mateixa aplicació afirma que el servei a Barcelona encara disposa de pocs vehicles disponibles.