El passeig de Gràcia segueix, un any després de la primera manifestació de la Plataforma carrers per a tothom, tal com va quedar després de la reforma de 2014. Es va incorporar un carril de servei al mateix nivell que la vorera per a vianants. VICENS TUBAU '' L'única referència és que algú ens expliqui. Surts del metro i "que dios reparta suerte". Ni amb el bastó ni amb els gossos pigalls no es pot detectar amb precisió el canvi de la vorera al carril perquè no hi ha una delimitació precisa. Ja ho van reclamar a l'anterior govern municipal i asseguren que no els va fer cas. El divendres de la setmana vinent, membres de la plataforma es reuniran a l'Ajuntament amb la regidora d'urbanisme, Janet Sanz, i de drets socials, Laia Ortiz. Volen exigir al consistori que posi fil a l'agulla per paliar els inconvenients que generen aquest tipus de carrils a les persones cegues. "La Generalitat es mostra receptiva però a veure què ens diu l'Ajuntament." Reclamen a l'Ajuntament que delimiti amb elements rugosos els carrils de plataforma única i que no s'apliquin en vies on no sigui estrictament necessari.

Durant la concentració, els membres de Carrers per a Tothom han bufat un pastís per celebrar el primer aniversari de l’entitat. Es tracta d’un acte simbòlic que dóna veu a la causa per la qual lluiten: carrers accessibles i sense perill per a les persones cegues.

A través d’un manifest, han exigit marques tàctils al terra i de colors contrastats per garantir la seguretat de les persones cegues o amb algunes deficiències visuals quan caminen per plataformes úniques. L’objectiu és senyalitzar on acaba la zona de vianants i on comença la dels cotxes, una mesura que actualment no s’aplica en aquestes vies.

Des de Carrers per a Tothom alerten que cada vegada hi ha més municipis amb plataformes úniques i que no tenen en compte les greus conseqüències per al col·lectiu de cecs.

Coincidint amb el primer aniversari, l’entitat també s’ha queixat del poc èxit que han tingut les reunions amb l’anterior govern. En aquest sentit, han anunciat que es reuniran amb el consistori el proper dijous, 18 de març, per presentar les propostes que han treballat amb altres entitats.