Davant d’aquest avançament del tancament de les estacions de Bicing, l’Ajuntament de Barcelona ha exigit a l’empresa concessionària que iniciï el procés de substitució del programari, previst aquesta mitjanit, per tal de realitzar tan aviat com sigui possible la millora del sistema.

L’actualització del sistema informàtic del Bicing permetrà una comunicació més estable i segura entre els servidors i les estacions. D’aquesta manera es podrà gestionar millor el volum de dades que es genera cada dia al servei.

Els usuaris del Bicing trobaran les pantalles de les estacions de color vermell mentre durin els treballs. De la mateixa manera, els abonats sabran que el sistema torna a estar operatiu quan la pantalla recuperi el color blau. A més, des de Bicing, van comunicar la incidència als usuaris des del dia 5 d’agost a través del correu electrònic, la web i les xarxes socials. Des del dia 8 d’aquest mes, també s’han trobat adhesius informatius a les estacions de Bicing.

Repercusions a la pàgina web

El canvi en el programari també afectarà la pàgina web del Bicing. Durant aquests tres dies de renovació, es podrà consutar el mapa, les estacions i els carrils bici; però no es tramitaran altres ni baixes, no s’actualitzarà la informació ni es podran fer consultes. Per a qualsevol informació, es pot trucar al 902 31 55 31.

L”alcalde, Xavier Trias, té previst reunir-se amb l’empresa que gestiona el Bicing, Clear Channel, per estudiar fórmules de reducció de costos i augmentar la rendibilitat del servei.