L’Ajuntament de Barcelona posarà una segona marquesina a la parada de bus de la plaça d’Espanya on s’aturen 19 línies diferents i que havia generat moltes queixes entre els usuaris per ser massa “caòtica”. El consistori ha decidit també instal·lar-hi bancs i senyals verticals que informaran millor del recorregut des de la plaça d’Espanya i hi haurà informadors. Tot plegat, per facilitar l’espera als centenars d’usuaris que utilitzen la parada cada dia.

La resposta a un prec d’ERC

Els canvis es van donar a conèixer dijous al vespre al consell plenari del districte de Sants-Montjuïc. Van ser la resposta a un prec presentat pel Grup Municipal d’ERC que demanava mesures per resoldre els problemes de mobilitat i seguretat detectats en aquesta parada de bus, des que es va haver de traslladar uns metres, a l’abril, per les obres de l’L8 dels FGC.

Segons el conseller de Sants-Montjuïc del Grup Municipal del PSC, Albert Aixala, la parada de bus 108 s’ha de mantenir al lloc on és ara i no hi ha possibilitat de desdoblar-la a cap altre emplaçament proper. “És un intercanviador molt important i ha de ser a prop de la plaça d’Espanya“, va explicar Aixala, que va assegurar que la segona marquesina que s’instal·larà farà que la parada torni a recuperar l’aspecte original previ al trasllat.

Segons els tècnics municipals, en aquesta zona de la Gran Via no hi ha ara mateix cap altre espai lliure per ubicar-hi una segona parada de bus que permeti esponjar el servei que ofereix la parada 108, on s’aturen 19 línies de bus urbanes i interurbanes diürnes i set més de nocturnes.

La solució per al “bicinyap” de la Gran Via, al juny

Les obres de l’L8 en aquest punt a tocar de la plaça d’Espanya també van obligar fa algunes setmanes a modificar el carril bici de la Gran Via, que es desvia ara per la carretera de la Bordeta i pel carrer de Sant Roc. La restricció ha generat més confusió entre els ciclistes d’un carril bici polèmic des que es va inaugurar. El districte de Sants-Montjuïc convocarà la taula de treball per parlar de les solucions i millores del carril bici de la Gran Via el proper 18 de juny.