La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que es tracta d’un cap de setmana amb una elevada mobilitat i, per això, ha destacat que “la prioritat és que no hi hagi víctimes”. La sortida s’ha fet de forma molt esglaonada, amb poques retencions, i amb un volum de vehicles molt similar al d’un cap de setmana de juliol.

Més trens cap al sud

A més de les carreteres, l’activitat no ha cessat tampoc a les estacions de tren com Sants o França, on s’han reforçat els serveis. Renfe ha augmentat les places en els trens entre un 10 i un 15 % els mesos de juliol i agost, i ha elevat l’oferta fins a tres milions de seients amb l’objectiu d’absorbir la demanda de places. La destinació més sol·licitada és Andalusia i, per això, s’han reforçat especialment les línies que connecten amb el sud d’Espanya. També hi ha molts recorreguts cap a València i Madrid i, en aquest sentit, la connexió entre Barcelona i la capital de l’estat mantindrà les 10.000 places diàries durant l’estiu.

Un miler de vols

L’Aeroport de Barcelona – el Prat preveu aquest divendres 988 moviments, entre arribades i sortides: el dia amb més vols, entre el 30 de juliol i el 3 d’agost. La jornada en què hi haurà més passatgers, però, serà diumenge, amb un total de 171.074. En total, aquests dies s’han programat 4.731 vols, que implicaran un moviment de 828.929 passatgers.