Llistons com aquests són els que s'utilitzen per fer mosquiteres casolanes. Els fusters s'encarreguen d'aconsellar com s'han de fer. Els clients tenen molts dubtes. Però, el que tenen clar és que volen que els surti bé de preu i que els permeti estar a casa tranquils sense que hi entrin les xinxes ni tampoc els mosquits o altres insectes. MANEL RIUS, responsable d'Hiper Fusta "Miran muchas cosas por internet, como hacerme una mosquitera, y luego vienen aqui a pedirtelo... yo les doy consejos con lo que tengo." En Francesc és una de les persones que ha apostat per construir-se ell mateix la mosquitera. Amb uns llistons, una reixa i unes grapes n'ha tingut prou. I el cost és més baix que si l'hagués comprada feta. Per molts, la diferència de preu tampoc no és tan gran i opten per adquirir-ne alguna de les que podem trobar al mercat, n'hi ha diferents models, i a partir dels quatre euros. A les ferreteries, han notat com aquest estiu la venda de mosquiteres s'ha duplicat. JOSEP GARCÍA, responsable de Cofac Sant Andreu "Hi ha des de les mosquiteres enrollables que es pujen i baixen, des de les mosquiteres que tapen mitja finestra i després les que s'enganxen amb velcro i tu les retalles." En aquesta ferreteria asseguren que la majoria de persones que s'hi han acostat a comprar una mosquitera ho han fet motivats per la plaga de les xinxes, perquè es troben que amb la calor d'aquests dies no poden obrir les finestres.

Uns llistons de fusta, una reixa i unes grapes

. Amb aquests elements, alguns barcelonins han optat per fabricar-se mosquiteres. A Hiper Fusta, expliquen que molts clients s’animen amb el “do it yourself” després de veure tutorials a Internet i buscant un cost més baix.

Els qui es decanten per comprar la mosquitera feta, poden trobar diverses alternatives a la ferreteria a partir dels quatre euros: enrotllables, de mitja finestra o enganxades amb velcro.