La construcció del nou Mercat de l’Abaceria, a la travessera de Gràcia, encara està pendent de la licitació d’obres i s’endarrerirà més del previst. Estava programat que les obres comencessin aquest estiu, però segons han explicat els paradistes a betevé, els treballs no s’iniciaran fins a finals d’any o principis del 2023. Aquesta informació és la que han rebut en la darrera reunió de seguiment, dilluns passat, per part de l’Institut de Mercats i el districte de Gràcia.

Les obres, a finals del 2022 o principis del 2023

Els paradistes fa gairebé quatre anys que es van traslladar al passeig de Sant Joan i estan contents. Però ja tenen ganes que comencin les obres per tornar “al mercat on hem nascut“, diu Maribel Ampolla, presidenta de l’equipament, tot i que ja han vist que de moment hauran d’esperar fins a finals d’any o principis del vinent.

mercat abaceria retard obres
Si s’allarga, alguns ens acabarem jubilant abans de tornar
Maribel Ampolla, presidenta del Mercat de l’Abaceria

Actualment, a la carpa provisional hi ha una cinquantena de parades i ja s’ha calculat que al nou mercat n’hi aniran algunes menys. Però si el procés s’allarga gaire més, “alguns ens acabarem jubilant abans de poder tornar, explica la presidenta, i llavors el nombre de parades es podria reduir encara més.

El nou equipament tindrà una estructura que imitarà l’original i disposarà de tres plantes subterrànies on s’ubicaran un supermercat, magatzems i també hi haurà espai per a les entitats veïnals. A més, es guanyarà una plaça pública pel barri, que ha obert cert debat entre el veïnat, ja que alguns reclamen que sigui un espai verd.

Queixes per la brutícia del solar i la davallada de clients

També es queixen que el solar acumula brutícia i males herbes i que els comerços de l’entorn han perdut clientela i necessiten que el mercat torni, com abans millor, per revitalitzar la zona.

mercat abaceria

Aquest mes de maig, el Plenari de Gràcia ha aprovat el pla especial urbanístic per tirar endavant el projecte definitiu de l’Abaceria, i ara queda esperar que es licitin les obres.