Foto: Maria Asmarat (ACN)

(ACN) Una desena d‘activistes vinculats a moviments socials i ecologistes s’han concentrat aquest dimecres a la tarda davant de l’estació de Sants per denunciar les polítiques de transports de la Unió Europea. Aprofitant que aquest dijous i divendres se celebrarà a Barcelona una reunió de ministres de Transports de l’eurozona, els manifestants han volgut mostrar que continua l’aposta per la mobilitat “contaminant i insostenible”. Per aquest motiu, han mostrat pancartes amb lemes en contra de les grans infraestructures i els aeroports. “Volem un sistema nou, transformador i que suposi un canvi estructural”, ha dit el portaveu d’Ecologistes en Acció, Dídac Navarro, en declaracions a l’ACN.

En la concentració han llegit un manifest que carrega contra l’ampliació de l’aeroport de Barcelona, la construcció del Quart Cinturó o la setena terminal de creuers del port de Barcelona. “No té cap mena de sentit que s’intentin implementar zones de baixes emissions i es continuï amb el turisme de creuers, que és completament desmesurat i no té cap mena de control per part de l’Ajuntament de Barcelona”, ha etzibat Navarro. El manifest també lamenta la “falta d’inversió” en Rodalies, que assegura que “priva la població d’un servei fiable i digne”.

Reclamen mesures que afavoreixin un transport “just i sostenible”

A més, el text critica que la contaminació atmosfèrica derivada del transport provoca cada any la mort de més de 400.000 persones de manera prematura, al mateix temps que genera soroll i sinistralitat. “Contamina no només el planeta, sinó també els nostres pulmons. I això té un clar efecte en la salut humana”, ha dit el portaveu d’Ecologistes en Acció.

Per tot plegat, els activistes han reclamat mesures que afavoreixin un transport “just i sostenible” i que es fomenti el transport públic. A banda de la concentració, aquest dijous els activistes també han organitzat una trobada per analitzar les polítiques i proposar més millores.

La protesta ha tingut el suport d’Ecologistes en Acció, Greenpeace, la plataforma Zeroport o la plataforma Promoció del Transport Públic, entre altres entitats de l’estat.