tarifes tmb 2023

La Setmana Europea de la Mobilitat 2023 es fa del 16 al 22 de setembre i Barcelona torna a adherir-s’hi un any més. Enguany el tema escollit és l’eficiència energètica sota el lema “Combina i mou-te”, un plantejament que posa l’èmfasi en la intermodalitat dels transports. Fins divendres hi ha programades activitats i les visites a tallers com, per exemple, els del tramvia o el metro.

Activitats i tallers sobre mobilitat sostenible

La Setmana Europea de la Mobilitat aplega activitats que organitzen les entitats i els equipaments sobre mobilitat sostenible com xerrades, activitats o visites a tallers. Al programa hi ha un ampli ventall de propostes a triar tant per a infants com adults. Durant aquests dies es pot aprendre a crear alforges per a bicicletes i patinets, també hi ha agendada una marxa de muntanya a mar que travessarà Barcelona o un concurs infantil d’aeromodelisme.

Portes obertes a instal·lacions de transport

Aquest dissabte 16 de setembre i diumenge 17, Barcelona també torna a repetir les jornades de portes obertes als equipaments i serveis de la ciutat relacionats amb la mobilitat. Alguns dels edificis que es poden visitar són el centre de control de trànsit de l’Ajuntament, les cotxeres del TRAM, el centre de formació de maquinistes de Renfe, una estació de qualitat de l’aire i els tallers dels FGC.

L’objectiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible és sensibilitzar els ciutadans sobre la necessitat de millorar la qualitat de l’aire i recuperar l’espai públic. Alhora també busca conscienciar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle privat motoritzat. Per això es promouen mitjans de desplaçament més sostenibles com la bicicleta i el transport públic.