Ja han començat les obres del carril bici nou, que recorrerà el carrer de la Independència en sentit ascendent i connectarà amb les vies pedalables del Parc de les Glòries i el carrer de Sant Antoni Maria Claret. El carril per a bicicletes serà segregat i està previst que estigui llest el mes de juny.

Aquest carril del barri del Camp de l’Arpa del Clot s’ubicarà a tocar de la vorera Llobregat i és una de les tres vies pedalables que es començaran a construir aquest any al districte de Sant Martí. Amb tots els carrils que actualment s’estan executant a la ciutat, la voluntat del consistori és arribar als 273 quilòmetres.

El carril bici d’Independència, llest al juny

Els treballs han començat a Independència amb Mallorca amb l’objectiu d’ampliar les voreres en aquest punt. Quan el carril bici estigui acabat al juny, aquest carrer tindrà un carril de circulació per al vehicle privat, un carril bus al costat Besòs i el carril per a bicicletes al costat Llobregat, separat per un cordó de serveis. Tot serà en sentit muntanya.

Aquest 2023 s’iniciaran tres carrils bici nous a Sant Martí

El del carrer de la Independència és una de les tres vies pedalables que estan previstes que comencin a fer-se a principis del 2023. Una n’és el carril bici de Mallorca, les obres del qual s’han iniciat entre el carrer del Clot i Cartagena. En aquest cas també serà un carril bici segregat i unidireccional. Al febrer, començaran les obres del carril bici del passeig de Maragall.

Carrils bici a Cantàbria i Santander, a punt d’estrena

Les tasques als carrils bici dels carrers de Cantàbria i Santander, al barri de la Verneda i la Pau, ja estan a punt de finalitzar. Les vies es pintaran entre Menorca i Ca n’Oliva i seran dos carrils bici unidireccionals segregats a tocar de la vorera. En alguns trams s’elimina el carril de circulació o el cordó de serveis.

Transformació radical al carrer del Perú: carril bici nou i tres carrils menys de trànsit privat