Unes 150 persones han passat sense pagar a l’estació de Renfe d’Arc de Triomf aquest dimecres al matí. Han bloquejat les portes d’accés amb cinta perquè no es tanquessin i els usuaris poguessin entrar a l’estació. El moviment Batec és el protagonista de l’acció de protesta i proposa fer una vaga de pagaments a Rodalies de Renfe a partir de l’11 de maig per reclamar les inversions previstes per millorar la xarxa ferroviària i que encara no s’han materialitzat. El lema de la protesta és “Si Madrid no paga, no paguem”.

L’acció d’aquest dimecres és la presentació del col·lectiu. Batec afirma que Espanya “és a la cua d’Europa en despesa pública en infraestructures de transport. Que la Renfe a Catalunya sigui un desastre no és una casualitat”.

Foto: @batec_cat

Crítiques per la manca d’inversió a Rodalies de Catalunya

Segons el col·lectiu, des del 2008 l’Estat “ha executat menys del 14 % de les inversions d’Adif i Renfe a Catalunya”. Es queixa dels retards i les avaries al servei i culpen Madrid de la manca d’inversions, “amb incompliments reiterats dels acords amb Catalunya”.

En una piulada a Twitter, els organitzadors de les protestes en detallen les xifres de les inversions promeses i que no s’han executat. Critiquen, per exemple, que a Catalunya s’hagi executat un 14 % de la inversió, mentre que a Madrid és del 153 %.

Renfe ha anunciat en un comunicat que denunciarà els membres de Batec que s’han colat a Rodalies i animen a no pagar.