(Redacció/ACN) Renfe denunciarà els membres del nou col·lectiu juvenil Batec, que aquest dimecres han aixecat barreres a l’estació de l’Arc de Triomf i han fet una crida a no pagar pel servei a partir de l’11 de maig. La companyia recorda que Rodalies és “un servei públic” i que entrar-hi sense pagar és “un frau” contra la ciutadania que el finança.

Renfe ha remarcat que entenen que es pugui “protestar” i “reclamar millores en el servei” però que hi ha “multitud de canals per fer-ho”. A més, recorden que els títols de transport inclouen en el preu l’assegurança obligatòria de viatgers i que, si es viatja sense, no se’n té quan s’utilitzen les estacions i els trens.

A disposició de la policia per evitar un “frau massiu”

D’altra banda, de cara a la protesta de l’11 de maig, Renfe ha explicat a betevé que es posaran a disposició dels responsables de la seguretat ciutadana, tant dels Mossos d’Esquadra com de les policies locals, per “col·laborar en les accions que tinguin previst desenvolupar” aquell dia per evitar “aquest anunci de frau massiu“. A més, també treballaran de forma coordinada amb l’ATM i la Generalitat com a responsables tarifaris del servei de transport.

Renfe assegura que fa un “important esforç inversor”a Rodalies

Renfe també vol recalcar que s’està fent “un important esforç d’inversió per millorar el servei de Rodalies de Catalunya” amb treballs al corredor del Mediterrani, la Sagrera, Sant Andreu Comtal, Molins de Rei, Mollet – Sant Fost o Molins de Rei, entre d’altres.

La companyia respon així al moviment Batec que assegura que les inversions previstes per millorar la xarxa ferroviària no s’han materialitzat. Amb el lema “Si Madrid no paga, no paguem”, denuncien que des del 2008 l’Estat “ha executat menys del 14 % de les inversions d’Adif i Renfe a Catalunya”, i es queixen dels retards i les avaries al servei.