Vénen de l'altra banda de l'Atlàntic i es dirigeixen a Madrid, però la primera parada ha estat Barcelona. Són més de 200 joves americans que participaran a les Jornades Mundials de la Joventut amb l'objectiu de conèixer com viuen la religió als altres països. TIM SAVERS "És una oportunitat de sortir del país, experimentar una altra cultura i conèixer gent de tot el món." ERIC FUTSEHTK "Tots estem sota una única guia i seguim la nostra pròpia fe, però al cap i a la fi tots escoltem Déu." L'església de Santa Maria del Mar fa dies que es prepara per a l'esdeveniment. Per a ells és l'oportunitat de treballar valors com la convivència i el sentit del pelegrinatge. IGNASI MORA, rector de l'església de Santa Maria del Mar "Ahir hi havia 1000 joves de Lyon que s'ho creien de veritat i vivien el cristianisme amb alegria i joia. No som una església només de grans." Mentrestant, els entorns del Fòrum es mantenen aliens a l'activitat que es viurà aquest cap de setmana. Dissabte serà el dia més intens i se celebrarà una missa multitudinària i un concert. La Guàrdia Urbana posarà en marxa un dispositiu especial per acollir als més de 300 autocars que arribaran fins aquí. Per això ha habilitat 8 punts d'estacionament." TMB reforçarà la freqüència de pas del Trambesòs i incrementarà el personal a les estacions de metro. Malgrat tot des de l'Ajuntament asseguren que no suposarà una despesa extra per als contribuents.

Durant els propers dies, la ciutat acollirà més de 30.000 joves catòlics que celebraran una sèrie d’actes abans de la seva cita a Madrid amb el papa Benet XVI, dins les Jornades Mundials de la Joventut. L’acte més multitudinari tindrà lloc el dissabte 13 en què es farà una missa i un concert al Parc del Fòrum i s’espera una participació de més de 30.000 persones.

Per aquest motiu la Guàrdia Urbana, la Direcció de Mobilitat i Transports Metropolitans de Barcelona, han preparat un dispositiu per garantir la fluidesa del trànsit i que el desplaçament en transport públic sigui correcte i segur. També hauran de gestionar l’arribada d’uns 334 autocars.

El dispositiu de seguretat al metro s’activarà a les estacions de Maresme-Fòrum (L4), Passeig de Gràcia (L4), La Pau (L2 i L4) i Sagrada Família (L2 i L5). El Trambesòs també reforçarà dissabte la freqüència de pas dels combois.