A quarts de dues de la tarda, una avaria a la catenària entre les estacions de Sants i Bellvitge ha afectat la circulació de les línies R2 nord i sud. Els operaris d’Adif han localitzat una punta que ha malmès el pantògraf d’un dels combois i al final ha fet caure la catenària. Els tècnics seguiran investigant l’origen de l’avaria, però a hores d’ara la principal hipòtesi apunta que la causa hauria estat un robatori de coure.

Mentre es restablia la catenària afectada, els trens d’aquesta línia han hagut de circular per via única, la qual cosa ha provocat retards generalitzats de més de 40 minuts, que per a alguns viatgers han arribat fins a les dues hores, en veure’s obligats a canviar de tren per prosseguir amb el seu trajecte. Els trens regionals de les línies R13, R14, R15, R16 i els de Llarga Distància han estat desviats per la línia de Vilafranca del Penedès, que no passa per Bellvitge sinó pel centre de l’Hospitalet.

La circulació ferroviària ha començat a recuperar la normalitat a les 18.40 h, quan s’ha restablert la circulació per les dues vies entre Sants i Bellvitge. Però els retards acumulats al llarg de la tarda, que han tornat col·lapsar la xarxa de Rodalies de Barcelona, encara no s’han acabat de solucionar.

Les llargues esperes a les andanes de les estacions i les aglomeracions fins que arribaven a passar els esperats combois han tornat a encendre els ànims dels viatgers. Alguns usuaris de la línia R2 han llançat la proposta de fer una demanda col·lectiva contra Renfe pels reiterats problemes que presenta aquesta línia. D’altres fins i tot es plantegen boicotejar el funcionament del servei pel qual se senten afectats.