La recuperació de passatge al metro i l'autobús és lenta com també ho és la recuperació econòmica del país. Així argumenta l'Àrea Metropolitana de Barcelona l'increment minso de viatges al transport públic. Entre el gener i el juny, la xarxa de metro va registrar gairebé 190 milions de validacions, un 0,7% més que el mateix període de 2013. L'autobús va superar els 92 milions de viatges, és a dir, un increment de l'1,1%, que equival a un milió més de validacions. ANTONI POVEDA, vicepresident de Transport i Mobilitat de l'AMB "La recuperació econòmica és molt feble i a partir d'aquí crèixer un 1% la veritat és que és molt important. Pensi que a ciutats com Madrid el metro està perdent percentatges importants en aquests moments." En les xifres positives de l'autobús, la xarxa ortogonal hi té una relació directa. Aquestes línies han captat 20.000 usuaris al dia migrats d'altres mitjans de transport, com el vehicle privat o la bicicleta. Els serveis relacionats amb el turisme continuen a l'alça. L'Aerobús ha transportat un 10% més de passatge i el Barcelona City Tour també manté els creixements dels darrers dos anys i millora un 13% respecte del primer semestre de 2013.

Un milió més de viatges a les línies de bus

Entre el gener i el juny de 2014, la xarxa de metro va registrar gairebé 190 milions de validacions, un 0,7% més que el mateix període de 2013. L’autobús va superar els 92 milions de viatges, és a dir, un increment de l’1,1%, que equival a un milió més de validacions. En les xifres positives de l’autobús, la xarxa ortogonal hi té una relació directa. Aquestes línies han captat 20.000 usuaris al dia migrats d’altres mitjans de transport, com el vehicle privat o la bicicleta.

“Els viatgers creixen malgrat la crisi”

La recuperació de passatge al metro i l’autobús és lenta com també ho és la represa econòmica del país. Així argumenta l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) l’increment minso de viatges al transport públic. “La recuperació econòmica és molt feble i créixer un 1% en l’autobús és molt important quan, per exemple, a Madrid s’està perdent viatgers”, ha afirmat Antoni Poveda, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB.

Poveda ha valorat positivament la tendència a l’alça després que les xifres del transport públic fossin a la baixa des de 2012 com a conseqüència, entre altres coses, de la conjuntura econòmica. “L’increment ve motivat perquè hi ha més ocupació estacional com la de Setmana Santa o d’estiu”, ha assegurat.

Segons l’Àrea Metropolitana de Barcelona, no només ha crescut la utilització del transport públic. “S’han registrat un 0,4% més d’entrades a Barcelona en vehicle privat en comparació a l’any anterior”, ha informat Poveda.

Èxit del transport associat al turisme

Els serveis relacionats amb el turisme continuen a l’alça. L’Aerobús ha transportat un 10% més de passatge i el Barcelona City Tour també manté els creixements dels darrers dos anys i millora un 13% respecte del primer semestre de 2013.