L’ATM treu importància als errors de seguretat detectats a la pàgina web de la T-Mobilitat, i que han provocat que se suspengui temporalment. En una entrevista a betevé, el director de la T-Mobilitat, Ramon Bacardí, recorda que tant la pàgina web com l’aplicació pel mòbil es troben en període de proves. “La gent pot entendre que tot sistema que poses en marxa i fas proves té aquestes coses, per això es fan proves”, assegura. Tot i això, assegura que els problemes del web estaran resolts “en els propers dies”.

9.000 usuaris registrats

Bacardí també assegura que la incidència ha coincidit amb el moment en que ja s’havien registrat 9.000 usuaris a la pàgina web, justament la xifra que s’havien marcat com a objectiu per tancar les proves. “Les proves sempre són amb un públic limitat”, recorda el responsable de la T-Mobilitat.

t-mobilitat al telèfon mòbil

Un enginyer informàtic va ser qui va detectar els errors de seguretat al web aquest dimecres, i ho va difrondre a Twitter. L’errada va deixar al descobert les dades de més de 2.000 usuaris que ja s’havien registrat en aquell moment.

Arran d’això, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va decidir, juntament amb l’Agència de Ciberseguretat, restringuir l’accés a la pàgina per fer-ne una “anàlisi exhaustiva” i “descartar qualsevol altra vulnerabilitat detectada”.