t-mobilitat al telèfon mòbil

La implantació de la T-Mobilitat fa un pas més en la fase de proves. Després que aquest estiu 4.000 persones comencessin a posar a prova la T-Mobilitat al telèfon mòbil, ara la possibilitat d’obtenir aquest títol s’obre a la ciutadania general. A partir d’aquest dilluns, qualsevol usuari de transport públic pot aconseguir la T-Mobilitat i viatjar a meitat de preu durant aquesta fase de proves. A banda, la T-Mobilitat estrena canal web i aplicació mòbil.

Com aconseguir la T-Mobilitat?

El primer pas per posar a prova la T-Mobilitat i gaudir del preu reduït és registrar-s’hi, un tràmit que es pot fer presencialment o en línia. Per fer-ho de manera presencial cal anar a un dels punts habilitats. El registre en línia es pot fer a través del nou web t-mobilitat.cat o l’aplicació mòbil TMB App.

Un cop fet el registre, ja es pot sol·licitar la targeta. Si la petició es fa en línia, l’usuari rebrà el títol en un període màxim d’uns 10 dies a l’adreça indicada. Tot i que el preu habitual serà de 4,50 euros, aquests dies de prova la targeta té un preu reduït de 2,25 euros.

Amb el telèfon mòbil

La T-Mobilitat també es podrà validar amb el telèfon mòbil, sense necessitat d’un títol físic. Això serà possible per als passatgers que tinguin un mòbil Android gràcies a les aplicacions T-Mobilitat i TMB App. L’usuari s’haurà de descarregar una funcionalitat extra que permetrà generar una cartera electrònica amb els títols virtuals.

Les aplicacions seran gratuïtes, però aquesta funcionalitat extra tindrà un cost d’un euro, que aquests dies de prova es redueix a la meitat: 0,50 euros.

Títols a meitat de preu

Durant aquests dies de proves, el preu de la T-Jove i la T-Usual —els títols que de moment funcionen amb la T-Mobilitat— és la meitat del que serà habitual quan el sistema es posi en marxa.

Per això, en fase de proves la T-Usual té un cost de 3,30 euros amb una caducitat de cinc dies i la T-Jove, de 2,20 euros amb les mateixes condicions.

suport o títolpreu en
proves
caducitat
en proves
preu
habitual
caducitat
habitual
T-Mobilitat2,25 €4,50 €
cartera electrònica0,50 €1,00 €
T-Usual3,30 €cinc dies40 €30 dies
T-Jove2,20 €cinc dies80 €90 dies

Nous canals de comunicació

També es posen en marxa dos nous canals digitals de la T-Mobilitat: un compte de Twitter d’informació i consultes, un canal d’atenció de Telegram i un altre canal de difusió de Telegram.

4.000 usuaris habituals de la T-Mobilitat

Aquest estiu, la T-Mobilitat ja es va posar a prova amb 4.000 passatgers que es van fer la targeta personalitzada. En total, des del 12 d’agost, han registrat més de 100.000 validacions.